Business & Finance Τρίτη 23/02/2021, 11:13
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τρέχουν να κλείσουν διακοπές οι Βρετανοί – στους top προορισμούς η Κρήτη

Τρέχουν να κλείσουν διακοπές οι Βρετανοί – στους top προορισμούς η Κρήτη

Κατά 337% εκτινάχθηκαν οι κρατήσεις πτήσεων και κατά 630% οι κρατήσεις πακέτων διακοπών στην EasyJet, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, καθώς το Λονδίνο δημοσίευσε το σχέδιό του για την επανεκκίνηση των ταξιδιών στο εξωτερικό, δημιουργώντας ελπίδες ότι τα σύνορα θα ανοίξουν από τα μέσα του Μαΐου.

Αφότου ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ξανά από τις 17 Μαΐου, η EasyJet είδε ένα κύμα από κρατήσεις. Μάλιστα, η Κρήτη βρίσκεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς ανάμεσα στις κρατήσεις αυτές, μαζί με τη Μάλαγα, το Αλικάντε και την Πάλμα της Ισπανίας και την Φάρο της Πορτογαλίας.

«Βλέπουμε συνεχώς ότι υπάρχει συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια. Αυτό το άλμα στις κρατήσεις δείχνει ότι αυτό το μήνυμα από την κυβέρνηση, ότι σχεδιάζει να ξανανοίξει τα ταξίδια ήταν αυτό που περίμεναν οι καταναλωτές της Βρετανίας», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Λόχαν Λάντγκρεν. Ο Αύγουστος είναι ο δημοφιλέστερος μήνας, σύμφωνα με τις κρατήσεις και ακολουθούν ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος.

Εξαπλασιασμό των κρατήσεων ανακοίνωσε και η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία να είναι οι προορισμοί που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, από τον Ιούλιο και μετά.

Η Thomas Cook διαπίστωσε αύξηση 75% στην κίνηση στο σάιτ της τη Δευτέρα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Άλαν Φρεντς να λέει ότι οι ανακοινώσεις του Τζόνσον είναι «καλά νέα για όσους από εμάς θέλουν απελπισμένα να πάνε διακοπές». 

Πάντως, οι ταξιδιώτες θα γνωρίζουν περισσότερα στις 12 Απριλίου, όταν η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη ταξιδιωτική της οδηγία.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών της Βρετανίας προχωρά πολύ γρήγορα, καθώς 17,7 εκατ. άτομα ή το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση.

Το επόμενο βήμα είναι να άρουν οι κυβερνήσεις την υποχρέωση καραντίνας στις χώρες προορισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης, κάλεσε σήμερα με συνέντευξή του στους Financial Times  τους Ευρωπαίους ηγέτες να κινηθούν γρηγορότερα στο θέμα των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News