Business & Finance Τρίτη 23/02/2021, 10:39
BUSINESS & FINANCE

Χ. Θεοχάρης στους FT: Να κινηθεί γρηγορότερα η Ευρώπη για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Χ. Θεοχάρης στους FT: Να κινηθεί γρηγορότερα η Ευρώπη για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να κινηθούν πιο γρήγορα στην υιοθέτηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού απηύθυνε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με συνέντευξή του στους Financial Times. 

«Κοιτάζοντας την αντίδραση κάποιων χωρών στις προτάσεις για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νιώθω ότι υπάρχει πολύ κοντόφθαλμη σκέψη. Υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε τώρα για να προετοιμαστούμε. Πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα», είπε. 

Ο υπουργός τόνισε ότι τα σχέδια για τα ασφαλή ταξίδια πρέπει να συμφωνηθούν σύντομα, καθώς ο κόσμος πρέπει να ξέρει τώρα εάν οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι δυνατές φέτος. Και επέκρινε τη βρετανική κυβέρνηση για την προειδοποίηση προς τους πολίτες της να μην κλείνουν ταξίδια στο εξωτερικό για το καλοκαίρι, παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας. 

«Δεν καταλαβαίνω αυτού του είδους το μήνυμα. Οι άνθρωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο μπόρεσαν να πάνε διακοπές. Δεν βλέπω πώς μπορεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω, τώρα που έχουμε περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή μας», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News