Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 19:54
BUSINESS & FINANCE

Ενδιαφέρον από 11 για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Ολοκληρώθηκε η α' φάση του διαγωνισμού

Ενδιαφέρον από 11 για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Συνολικά 11 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από στρατηγικούς επενδυτές, διαχειριστές υποδομών δικτύων και χρηματοοικονομικών επενδυτές, υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της α’ φάσης του διαγωνισμού για την απόκτηση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ.

Η ΔΕΗ, σε ανακοίνωσή της, διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, η οποία αφορά την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είναι κατά 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ. Ωστόσο, είναι ανεξάρτητη τόσο λειτουργικά όσο και διοικητικά.Έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής και ως εκ τούτου, έχει την ευθύνη για την διαχείριση, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΗΕ).

Η ολοκλήρωση της α’ φάσης του διαγωνισμού συμπίπτει χρονικά με τα πρόσφατα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, ως απόρροια της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία άφησε χωρίς ρεύμα περίπου 100.000 νοικοκυριά, εκ των οποίων τα 70.000 στην Αττική.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε., σε συνέχεια των από 15.12.2020 και 22.1.2021 ανακοινώσεών της,  ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ. Υποβλήθηκαν 11 Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος (Expressions of Interest – EoI), από στρατηγικούς επενδυτές, διαχειριστές υποδομών δικτύων και χρηματοοικονομικούς επενδυτές.  

Η ΔΕΗ θα εξετάσει τις υποβληθείσες Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη επόμενη φάση της διαδικασίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News