Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 12:04
BUSINESS & FINANCE

Λαγκάρντ: Δεν ανησυχεί για τα χρέη, αλλά για την πρόωρη άρση των μέτρων

Λαγκάρντ: Δεν ανησυχεί για τα χρέη, αλλά για την πρόωρη άρση των μέτρων

Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν ανησυχεί για τα χρέη που συσσωρεύουν οι χώρες της Ευρωζώνης στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τις οικονομίες τους μπροστά στην κρίση του κορωνοϊού. Αντιθέτως, φοβάται μήπως οι κυβερνήσεις άρουν «βίαια» αυτά τα μέτρα στήριξης, όπως οι αναστολές εργασίας και τα επιδόματα, πριν να είναι η κατάλληλη στιγμή.

Τα προγράμματα αυτά πρέπει να αρθούν σταδιακά και με προσοχή, είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μιλώντας στο CNN.

«Αυτή είναι η στιγμή που πιστεύω ότι είναι η πιο δύσκολη, η πιο λεπτή και όπου χρειάζεται να εφαρμοστεί η σωστή κρίση», τόνισε.

Και κάλεσε τους πολιτικούς να μην άρουν τα μέτρα στήριξης πρόωρα, όταν οι οικονομίες θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε.

«Έχουμε εμβόλια, περισσότερα κάθε εβδομάδα, κάτι που είναι καλό. Παράγονται και διανέμονται. Αλλά ο κόσμος δεν είναι ακόμα εμβολιασμένος. Επομένως, θα χρειαστεί ένα διάστημα έως ότου φτάσουμε στη συλλογική ανοσία, η οποία δεν θα είναι από μόνη της ικανοποιητική, γιατί έχουμε τις μεταλλάξεις», δήλωσε η Λαγκάρντ.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News