Business & Finance Πέμπτη 18/02/2021, 19:29
BUSINESS & FINANCE

Η ΕΚΤ βάζει «χέρι» στα μπόνους της Deutsche Bank

Η ΕΚΤ βάζει «χέρι» στα μπόνους της Deutsche Bank

Τη μείωση των προγραμματισμένων μπόνους του 2020 ανακοίνωσε η Deutsche Bank, μετά τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) επί των προτεινόμενων πληρωμών, λόγω των αντίξοων συνθηκών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας είχε αρχικά σχεδιάσει να καταβάλλει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ ως μπόνους-επιδόσεων στα υψηλόβαθμα στελέχη. Ωστόσο, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, τελικά αποφασίστηκε η σημαντική μείωση του συγκεκριμένου ποσού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί γνωστό το ακριβές ύψος της μείωσης, καθώς τόσο ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank όσο και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνολικά μπόνους για το 2019 είχαν διαμορφωθεί σε 1,52 δισ. ευρώ, σ’ ένα έτος κατά το οποίο η τράπεζα εμφάνισε ζημιές 5,7 δισ. ευρώ.

Το 2020, ωστόσο, η οικονομική επίδοση της Deutsche Bank ήταν σημαντικά βελτιωμένη, εμφανίζοντας το πρώτο κερδοφόρο έτος (113 εκατ. ευρώ) των τελευταίων έξι ετών, κυρίως χάρη στην ισχυρή επίδοση των εσόδων από τον τομέα των επενδυτικών συναλλαγών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News