Business & Finance Πέμπτη 18/02/2021, 18:19
BUSINESS & FINANCE

Διακοπές ρεύματος: Έκπτωση 10% στον λογαριασμό Φεβρουαρίου

Αφαιρείται η χρέωση του δικτύου διανομής

Διακοπές ρεύματος: Έκπτωση 10% στον λογαριασμό Φεβρουαρίου

Έκπτωση της τάξης του 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού σε όλους τους παρόχους παρέχει ο ΔΕΔΔΗΕ σε όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια» και έμειναν χωρίς ρεύμα. Η μείωση θα αφορά σους λογαριασμούς Φεβρουαρίου και θα προκύψει από την αφαίρεση της χρέωσης του δικτύου διανομής.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο» ανακοίνωσε η διοίκηση του Διαχειριστή. 

Λίγο νωρίτερα, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της ΔΕΗ, Σοφία Δήμτσα, μιλώντας στο «Mega», είχε προαναγγείλει την παραπάνω απόφαση.

«Αποφασίστηκε ο ΔΕΔΔΗΕ να αφαιρέσει από τον λογαριασμό του Φεβρουαρίου, τη χρέωση του δικτύου διανομής» είχε υπογραμμίσει, αποσαφηνίζοντας ότι πρόκειται για περίπου το 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ζήτημα τέθηκε και στην πρωινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., στην οποία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ τη μείωση των λογαριασμών για όσα νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες ημέρες.

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν σχεδόν 7.000 νοικοκυριά, κυρίως στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο.

Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές.

Η παραπάνω μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News