Business & Finance Πέμπτη 18/02/2021, 16:37
BUSINESS & FINANCE

VW: Εξετάζει ξεχωριστή εισαγωγή της Porsche στο χρηματιστήριο

VW: Εξετάζει ξεχωριστή εισαγωγή της Porsche στο χρηματιστήριο

Το ενδεχόμενο ξεχωριστής εισαγωγής της Porsche στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης εξετάζει ο Όμιλος της Volkswagen, σε μια προσπάθεια άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων, τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οικονομικούς της συμβούλους, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένης της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) και της απόσχισης (spinoff).

Η εισαγωγή της Porsche θα μπορούσε να λάβει χώρα εντός του 2022, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Πάντως, η VW σχεδιάζει να διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο, ακόμη και στο σενάριο της IPO.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε στην ολική εξαγορά της Porsche το 2012, αποκτώντας το εναπομείναν 50,1% των μετοχών έναντι 4,46 δισ. ευρώ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη στο Bloomberg, o εκτελεστικός διευθυντής της VW, Χέρμπερτ Ντίαζ, προειδοποίησε για τον κίνδυνο υπέρμετρης αισιοδοξίας όσον αφορά την κερδοφορία της Tesla και των άλλων ηλεκτροκίνητων εταιρειών.

Πάντως, οι επενδυτές θεωρούν ότι η γερμανική βιομηχανία θα πρέπει να δαπαντήσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αναπτύξει και να τελειοποιήσει την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News