Business & Finance Πέμπτη 18/02/2021, 16:07
BUSINESS & FINANCE

Γκεοργκίεβα: Τα ηνία της παγκόσμιας οικονομίας στα χέρια των γυναικών

Γκεοργκίεβα: Τα ηνία της παγκόσμιας οικονομίας στα χέρια των γυναικών

«Η καρδιά μου γεμίζει με χαρά που βλέπω περισσότερες γυναίκες να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στα διεθνή οικονομικά και χρηματοοικονομικά φέτος!», έγραψε στο λογαριασμό της στο LinkedIn η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Τους τελευταίους μήνες, η Τζάνετ Γέλεν έγινε η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών στις ΗΠΑ και η Κρίστια Φρίλαντ η πρώτη που ανέλαβε το ίδιο πόστο στον Καναδά. Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Οντίλ Ρενό Μπασό βρίσκεται στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση και Ανάπτυξη και η Νγκόζι Οκόντζο-Ιουέλα ανέλαβε τα ηνία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Γκεοργκίεβα: Τα ηνία της παγκόσμιας οικονομίας στα χέρια των γυναικών-1
σκίτσο: ΔΝΤ

«Πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι οι γυναίκες ηγέτιδες  μπορούν να φέρουν όχι μόνο σπουδαίες ιδέες, αλλά μία εξαιρετική δυνατότητα να χτίζουν συναίνεση και την ικανότητα να βρίσκουν πρακτικές, ουσιαστικές δράσεις που πραγματικά βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων», γράφει η Γκεοργκίεβα. Και δηλώνει ότι ανυπομονεί να συναντήσει αυτές τις γυναίκες επαγγελματικά και ακόμα περισσότερες στο μέλλον.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News