Business & Finance Πέμπτη 18/02/2021, 12:13
BUSINESS & FINANCE

Adecco: Το 85% των αντικειμένων εργασίας του 2030 δεν έχουν επινοηθεί ακόμη

Adecco: Το 85% των αντικειμένων εργασίας του 2030 δεν έχουν επινοηθεί ακόμη

Οι εργαζόμενοι χάνουν περίπου το 40% των δεξιοτήτων τους κάθε 3-4 χρόνια, λόγω της ταχύτητας της εξέλιξης της τεχνολογίας, εκτίμησε ο CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze, τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση του ανθρώπινου δυναμικού. 

Χωρίς την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, κινδυνεύουν να θεωρούνται παρωχημένοι για την αγορά εργασίας μετά την πάροδο μίας δεκαετίας, τόνισε ο CEO της Adecco σε συζήτηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με θέμα «Skilling the Global Workforce». 

Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα που προκαλείται από την παγκόσμια πανδημία COVID-19, η απομακρυσμένη εργασία αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και γίνεται πιο διαδεδομένη από ποτέ. Αυτή η ιστορική αλλαγή ανάγκασε τις εταιρείες να εστιάσουν στο πώς θα μπορέσουν να καλύψουν ένα διαφαινόμενο χάσμα δεξιοτήτων μέσω του επαναπροσδιορισμού των αναγκών τους και της ανάπτυξης των ανθρώπων τους και των δεξιοτήτων τους, με στόχο να προετοιμαστούν για το μέλλον. Πρόκειται για μια «επανάσταση» σε επίπεδο δεξιοτήτων που αναμένεται να ξεκινήσει, δεδομένου ότι το 85% των αντικειμένων εργασίας που θα υπάρχουν το 2030 δεν έχουν επινοηθεί ακόμη.

Η έρευνα του Ομίλου Adecco σχετικά τον μετασχηματισμό του εργατικού δυναμικού  έδειξε ότι, όσον αφορά στις δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, το 84% των ηγετών των επιχειρήσεων και το 59% των εργαζομένων αναγνώρισαν τις δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων και επιστήμης δεδομένων ως σημαντικότερη προτεραιότητά τους για το μέλλον. Επιπλέον, δεξιότητες όπως η ανθεκτικότητα, η συναισθηματική νοημοσύνη και η δημιουργικότητα έχουν γίνει απαραίτητες. Ανάλογα ήταν και τα ευρήματα της έρευνας που έτρεξε η Adecco Ελλάδας σε τοπικό επίπεδο.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News