Business & Finance Πέμπτη 18/02/2021, 11:59
BUSINESS & FINANCE

Δημοσκόπηση Bloomberg: Η άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχών θα συνεχιστεί

Δημοσκόπηση Bloomberg: Η άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχών θα συνεχιστεί

Η ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων θα συνεχιστεί και το 2021, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Bloomberg με τη συμμετοχή 21 στρατηγικών αναλυτών.

Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες Stoxx 600 και Euro Stoxx 50 καταγράφουν άνοδο σχεδόν 5% από τις αρχές του 2021. Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του Bloomberg, ο Stoxx Europe 600 έχει περιθώρια περαιτέρω ανόδου 2% έως το τέλος του έτους και ο Euro Stoxx 50 μπορεί να σημειώσει περαιτέρω άνοδο 3%. Ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος από τους στρατηγικούς αναλυτές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δεν βλέπει παρά περιθώριο πτώσης μικρότερο του 5%.

Ο Mislav Matejka της JP Morgan υπολογίζει τα περιθώρια ανόδου του Stoxx 600 έως τα τέλη του έτους στο 7%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές εμφανίζουν υψηλό συσχετισμό με την οικονομική ανάκαμψη και πρόκειται να μπούμε «σε μία περίοδο επιτάχυνση της ανάπτυξης», σημείωσε ο Matejka. Επιπλέον, «οι χαράσσοντες τις πολιτικές δεν αναμένεται να αρχίσουν να αποσύρουν την πλεονάζουσα ρευστότητα σύντομα», πρόσθεσε ο αναλυτής της JP Morgan.

Ο Stephane Barbier de la Serre της  Makor Capital Markets προβλέπει διπλάσια περιθώρια ανόδου έως το τέλος της χρονιάς για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο χρηματοοικονομικός τομέας, ο πετρελαϊκός και ο κλάδος των πρώτων υλών θα προηγούνται στις αποδόσεις.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News