Business & Finance Τετάρτη 17/02/2021, 20:06
BUSINESS & FINANCE

Folli Follie: Στις 10 Μαρτίου «κληρώνει» για το σχέδιο εξυγίανσης

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων

Folli Follie: Στις 10 Μαρτίου «κληρώνει» για το σχέδιο εξυγίανσης

Στις 10 Μαρτίου θα διεξαχθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Folli Follie, προκειμένου οι μέτοχοι να εγκρίνουν τη συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας.

Η έκτακτη Γ.Σ. θα λάβει χώρα στις 12.00 το μεσημέρι, στα γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, η επαναληπτική Γ.Σ. έχει οριστεί για τις 22 Μαρτίου.

Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης

Έγκριση της από 31.12.2020 Συμφωνίας Εξυγίανσης – Μεταβίβασης Επιχείρησης της Εταιρείας βάσει των άρθρων 99 επ. και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007), όπως τροποποιηθείς ίσχυε κατά τον χρόνο υπογραφής της Συμφωνίας Εξυγίανσης. Έγκριση των ειδικότερων όρων και συμφωνιών της από 31.12.2020 Συμφωνίας Εξυγίανσης. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υπογραφή όλων των συμβάσεων και την διενέργεια όλων εν γένει των πράξεων και ενεργειών σε εκτέλεση της από 31.12.2020 Συμφωνίας Εξυγίανσης.

Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης

Όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα «Καθημερινή», το επιχειρηματικό σχέδιο για το διάστημα 2020 – 2029, εκτός από την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ύψους 13 εκατ. ευρώ, προβλέπει την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων σε δύο νέες εταιρείες (OpsCo, AssetsCo) με έδρα το Λουξεμβούργο και την έκδοση νέων ομολογιών.

Η Folli Follie, δηλαδή, θα μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών, καθώς θα διαθέτει ποσοστό 10% στην OpsCo, η οποία ως ενεργητικό θα αποκτήσει τις συμβάσεις διανομής σχετικά με τις δραστηριότητες κοσμημάτων, μόδας, καλλυντικών και πολυκαταστημάτων του σημερινού ομίλου. Στην AssetsCo και στη θυγατρική της European AssetsCo θα μεταβιβαστούν κτίρια, οικόπεδα και συμμετοχές σε εταιρείες (π.χ. μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.).

Οι δύο αυτές εταιρείες, η OpsCo και η AssetsCo, θα υπόκεινται στο δίκαιο του Λουξεμβούργου, κατ’ απαίτηση των ομολογιούχων, με στόχο η αναδιάρθρωση της Folli Follie να προχωρήσει γρηγορότερα. Οι ομολογιούχοι δανειστές (συμβαλλόμενοι πιστωτές), οι οποίοι εκπροσωπούν το 96,29% του συνόλου των υποχρεώσεων, θα λάβουν μετοχές και ομολογίες της νέας Folli Follie, ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά τους ανέγγυους πιστωτές (σ.σ. αριθμός εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό) προβλέπεται ότι θα λάβουν ομολογίες συνολικού ποσού 1,6 εκατ. ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν στο 20% των απαιτήσεών τους, ενώ το υπόλοιπο 80% θα διαγραφεί.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News