Business & Finance Τετάρτη 17/02/2021, 14:33
BUSINESS & FINANCE

ΑΧΙΑ Numbers: Στα 10,9 ευρώ η νέα τιμή – στόχος για την ΓΕΚ Τέρνα

Αναμένει ετήσια αύξηση εσόδων κατά 14%

ΑΧΙΑ Numbers: Στα 10,9 ευρώ η νέα τιμή – στόχος για την ΓΕΚ Τέρνα

Κατά 24% αναθεωρεί η AXIA Numbers την τιμή – στόχο για τη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, η οποία πλέον διαμορφώνεται στα 10,9 ευρώ από 8,8 ευρώ προηγουμένως.

Σύμφωναμε την ανάλυση της χρηματιστηριακής, η εισηγμένη αποτελεί τον ηγέτη σε επενδύσεις στις υποδομές, κατέχοντας ένα κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων, το οποίο εξασφαλίζει σταθερές ταμειακές ροές και υγιή δομή ισολογισμού.

«Καθώς οι προοπτικές για έναν νέο επενδυτικό κύκλο στη χώρα γίνονται ολοένα και πιο θετικές, βλέπουμε την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να επωφεληθεί από αυτή την αναπτυξιακή τάση, επιτρέποντας έτσι την δημιουργία σημαντικής αξίας τα επόμενα χρόνια» σπεύδει να προσθέσει.

Ειδικότερα, αναμένει αύξηση των εσόδων του Ομίλου κατά 14% ετησίως την περίοδο 2020 – 2023, η οποία θα επέλθει ως αποτέλεσμα:

  • της αύξησης της κατασκευαστικής δραστηριότητας (εκτιμώμενη + 15,4% ετησίως)
  • της προσθήκης χωρητικότητας στο τμήμα ΑΠΕ (θα αυξηθεί κατά περίπου 600MW το 2019-23
  • της αύξησης του όγκου κυκλοφορίας στις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων

Επίσης, προσβλέπει σε αύξηση του EBITDA κατά 15,9% ετησίως για την περίοδο 2020 – 2023, κάτι το οποίο οφείλεται στην αυξημένη συνεισφορά των ΑΠΕ και στην αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Το ανεκτέλεστο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από 1,5 δισ. ευρώ σήμερα, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες μετά και την υπογραφή νέων έργων (επέκταση βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε-65, ύψους 450 εκ. ευρώ) και του IRC (Integrated Resort Casino) του Ελληνικού (συμβόλαιο 0,8 δισ. ευρώ).

Μαζί με την έναρξη της σύμβασης του αεροδρομίου του Καστελίου το 2020 και την ολοκλήρωση της νότιας επέκτασης  του E-65 (έχει ολοκληρωθεί κατά 60%), η AXIA Numbers θεωρεί ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα της εταιρείας θα επιταχύνει τον ρυθμό της. Επίσης, έχει ήδη καταθέσει προσφορές για έργα άνω των 2,0 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα κινείται σήμερα σταθεροποιητικά (-0,5%) πέριξ του ορίου των 8,1 ευρώ, έχοντας εμφανίσει συνολικά κέρδη της τάξης του 33% κατά τη διάρκεια του τελευταίου 6μήνου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News