Business & Finance Τρίτη 16/02/2021, 18:09
BUSINESS & FINANCE

Η εταιρεία video games που έχει 7πλασιάσει την αξία της

Μέσα σε μόλις 12 μήνες

Η εταιρεία video games που έχει 7πλασιάσει την αξία της

Από τα 4 δισ. δολαρία στις αρχές του 2020 έφθασε στα 30 δισ. δολάρια στις αρχές του 2021. Ο λόγος για την αξία της Roblox, μίας εταιρείας video games, η οποία έχει καταστεί το νέο hot story της αμερικανικής τεχνολογικής κοινότητας. 

Αυτή την στιγμή, περισσότερο από το 50% των παιδιών στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη πλατφόρμα παιχνιδιών. Και οπωσδήποτε, η πανδημία του κορωνοϊού βοήθησε σημαντικά σ’ αυτό, αναγκάζοντας τους ανήλικους να μείνουν πολλές ώρες στο σπίτι.

Όμως τι είναι αυτό που καθιστά την Roblox τόσο δημοφιλή; Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για μία πλατφόρμα παιχνιδιών, όπου οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να παίζουν, ενώ παράλληλα συνομιλούν μέσω ειδικού chat-room με τους φίλους τους. 

Τα παιχνίδια δε, είναι για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Από την κατοχή ψηφιακών κατοικιδίων έως τη λειτουργία μίας πιτσαρίας. Την ίδια ώρα, μάλιστα, παρέχεται και η δυνατότητα στους χρήστες να φτιάξουν το δικό τους παιχνίδι, μέσω του Roblox Studio. 

Στις αρχές του έτους, επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει όλη αυτή την επιτυχία, η Roblox γνωστοποίησε την πρόθεσή της να εισέλθει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, συγκεντρώνοντας μάλιστα 520 εκατ. δολάρια, μέσω ιδιωτικών χρηματοδοτικών καναλιών.

Σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία Altimeter Capital, η αξία της Roblox κυμαίνεται σε 29,5 δισ. δολάρια και είναι περισσότερες από επτά φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020.

H πλατφόρμα ιδρύθηκε το 2006 από τους Ντέιβιντ Μπαζούκι και Έρικ Κάσσελ, οι οποίοι εξακολουθούν να «τρέχουν» το όλο project.

To 2020, οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 35 εκατ. και ανήλθαν στον αριθμό – ρεκόρ των 150 εκατ. Μόνο κατά την περίοδο του lockdown, η χρήση της πλατφόρμας εκτινάχθηκε κατά 40%. 

Με βάση τις τελευταίες αναθεωρημένες προβλέψεις, τα ετήσια έσοδα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News