Business & Finance Τρίτη 16/02/2021, 14:51
BUSINESS & FINANCE

Χ. Θεοχάρης: Διαλύονται οι μύθοι για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Χ. Θεοχάρης: Διαλύονται οι μύθοι για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει την ελληνική πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού, η οποία λύνει αρκετά προβλήματα απλά εφαρμόζοντας την κοινή λογική, δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. 

Μιλώντας στο newsletter Athens Digest, ο υπουργός εξηγεί ότι η απαίτηση αρνητικού τεστ κορωνοϊού από ταξιδιώτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί αποτελεί ένα περιττό βάρος για τα συστήματα υγείας των άλλων χωρών. «Το μόνο που λέμε είναι ότι πριν ταξιδέψεις, θα πρέπει να έχεις την επιλογή του να παρουσιάσεις είτε αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτό αντικρούει και τους δύο μύθους: Δεν σου απαγορεύεται να ταξιδέψεις εάν δεν έχεις εμβολιαστεί και δεν είσαι αναγκασμένος να δώσει στοιχεία εμβολιασμού. Μπορείς πάντα να κάνεις το τεστ και να μην γνωστοποιήσεις το γεγονός ότι έχεις εμβολιαστεί», σημειώνει ο κ. Θεοχάρης. 

Μιλώντας για την τουριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ο υπουργός τόνισε πως αυτή είναι πολύ σημαντική και μπορεί να λειτουργήσει ως μοντέλο για την πολιτική της ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. «Η Ελλάδα χρειάζεται εξωστρέφεια, στρατηγικές συμμαχίες και συνέργειες και ακόμα περισσότερο με μεσογειακές χώρες. Πιστεύω ότι ακόμα και ανάμεσα στους ανταγωνιστές σε έναν συγκεκριμένο κλάδο, όπως είναι ο τουρισμός, υπάρχει η δυνατότητα για μια επωφελή συνεργασία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», σημείωσε. 

Σε ερώτηση για το κατά πόσο επηρεάζεται η τουριστική σεζόν από το νέο lockdown, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι αυτό γίνεται στην off-season περίοδο, ενώ τόνισε πως οι όποιες αμφιβολίες και καθυστερήσεις σε αυτό το σημείο θα οδηγούσαν στην παράταση αυτού του νέου κύματος της πανδημίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News