Business & Finance Τρίτη 16/02/2021, 13:32
BUSINESS & FINANCE

Bank of America: «Cash is trash»

Bank of America: «Cash is trash»

«Ο μόνος λόγος να είμαστε απαισιόδοξοι είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να είμαστε απαισιόδοξοι», διαπιστώνουν οι αναλυτές της Bank of America, καθώς η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε αυτό το μήνα ο οίκος, με τη συμμετοχή 225 επαγγελματιών επενδυτών με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 645 δισ. δολαρίων, διαπιστώνει κλίμα ευφορίας στις αγορές. 

Bank of America: «Cash is trash»-1

Οι απόψεις της δημοσκόπησης για την παγκόσμια ανάπτυξη βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό, η προσδοκία για ανάκαμψη τύπου «V» έχει γίνει consensus, τα μετρητά στα χαρτοφυλάκια διαμορφώνονται σε χαμηλό 8 ετών, οι τοποθετήσεις σε μετοχές και εμπορεύματα είναι οι υψηλότερες από το 2011 και μόλις το 13% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρόκειται για φούσκα. 

Bank of America: «Cash is trash»-2

 Συγκεκριμένα, καθαρό ποσοστό 91% των διαχειριστών κεφαλαίων  εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα είναι ισχυρότερη το 2021, η πλειοψηφία λέει ότι η ανάκαμψη θα έχει τη μορφή V και για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2020, οι επαγγελματίες επενδυτές ζητούν από τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις δαπάνες τους, αντί να βελτιώσουν τον ισολογισμό τους. 

Bank of America: «Cash is trash»-3

Σε αυτό το περιβάλλον, ισχύει το «cash is trash» («τα μετρητά είναι σκουπίδια»), όπως διαπιστώνει η BofA, καθώς τα επίπεδα των μετρητών στο μέσο χαρτοφυλάκιο έχουν πέσει στο 3,8% και είναι τα χαμηλότερα από το Μάρτιο του 2013. Οι τοποθετήσεις σε μετοχές και εμπορεύματα είναι οι υψηλότερες από το Φεβρουάριο του 2011, αφού αριθμός ρεκόρ των επενδυτών δηλώνει ότι αναλαμβάνει υψηλότερα ρίσκα από ό,τι συνήθως. 

Bank of America: «Cash is trash»-4

Οι επενδυτές θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές προέρχεται από τη διάθεση των εμβολίων, ενώ τα πιο «συνωστισμένα» trades είναι το long στην τεχνολογία (35% δίνει αυτή την απάντηση), long στο Bitcoin (27%) και short στο δολάριο (13%).

Κ. Σαμ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News