Business & Finance Τρίτη 16/02/2021, 12:42
BUSINESS & FINANCE

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε η απασχόληση εν μέσω lockdowns

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε η απασχόληση εν μέσω lockdowns

Αύξηση της απασχόλησης εμφάνισε η Ευρωζώνη στα τέλη του περασμένου έτους, σε μία ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις αρχίζουν να κοιτάζουν πιο πέρα από την πανδημία και τα lockdowns. 

Ειδικότερα, η απασχόληση στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2020, συμπληρώνοντας δύο συνεχόμενα τρίμηνα αύξησης. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% την ίδια περίοδο. 

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στη Γερμανία εμφάνισαν την ενίσχυση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στα υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η οικονομία της Ευρωζώνης δεν αναμένεται να αποφύγει μία ακόμα ύφεση, καθώς τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται, όμως τα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2020. Η βιομηχανία αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ανθεκτική, καθώς η παγκόσμια ζήτηση και οι διεθνείς αλυσίδες παραγωγής δεν έχουν δεχθεί τόσο βαρύ πλήγμα όσο στο πρώτο κύμα των lockdowns. 

Στη Γαλλία, η ανεργία εμφάνισε αναπάντεχη μείωση στο 8% το τρίτο τρίμηνο. Η Ολλανδία ανακοίνωσε οικονομική συρρίκνωση 0,1% για το ίδιο διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν υποβάθμισε προ ημερών την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2021 στο 3,8% από 4,2%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News