Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 18:51
BUSINESS & FINANCE

O αγώνας δρόμου για τις πρώτες βίγκαν σοκολάτες

Η ελβετική Nestle αναμένεται να κάνει την αρχή

O αγώνας δρόμου για τις πρώτες βίγκαν σοκολάτες

Είναι γνωστό ότι στις σοκολάτες δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Ούτε καν οι βίγκαν.

Αυτή την «αδυναμία» θέλουν να εκμεταλλευτούν οι μεγάλες εταιρείες τροφίμων, οι οποίες δίνουν «αγώνα» δρόμου για να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο στην ραγδαίως εξελισσόμενη αγορά της «vegan chocolate». 

Η ελβετική Nestle αναμένεται να κάνει την αρχή, λανσάροντας τις σοκολάτες «KitKat V», οι οποίες παρασκευάζονται από ειδικό γάλα για βίγκαν.

Το νέο προϊόν θα διατίθεται διαδικτυακά και σε επιλεγμένα καταστήματα σε μερικές αγορές, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αρχική διανομή θα είναι πιλοτική, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της απήχησης της πρώτης -ευρείας κατανάλωσης- βίγκαν σοκολάτας.

Η «KitKat V», η οποία χρησιμοποιεί υποκατάστατο γάλακτος από ρύζι, χρειάστηκε τουλάχιστον δύο χρόνια έρευνας, προκειμένου να φθάσει στη σημερινή της μορφή και να ικανοποιεί τα απαιτούμενα επίπεδα γεύσης.

Αυτή την στιγμή, βίγκαν σοκολάτες γάλακτος παρασκευάζει ένας πολύ μικρός εταιρειών, καθώς οι μεγάλοι «παίχτες» του κλάδου δεν έχουν επιβιβαστεί ακόμη στο «άρμα» του βιγκανισμού.

«Η ζήτηση για βίγκαν φαγητό αυξάνεται παντού. Η “KitKat V” είναι μια λογική επιλογή, καθώς αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο brand. Είναι ένα παγκόσμιο brand» δήλωσε ο Αλεξάντερ φον Μάιλοτ, επικεφαλής του τομέα γλυκισμάτων της Nestle.

Άλλωστε, πέραν των σοκολάτων, η ελβετική εταιρεία έχει εισαγάγει προϊόντα βίγκαν σε μια σειρά ειδών διατροφής. Από συμπληρώματα πρωτεΐνης έως λουκάνικα, παγωτά και καφέ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News