Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 18:10
BUSINESS & FINANCE

Κ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα είμαστε σαφώς καλύτερα τον Απρίλιο

Κ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα είμαστε σαφώς καλύτερα τον Απρίλιο

Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι χειρότερο από ό,τι αναμενόταν για την οικονομία εξαιτίας του lockdown, παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. Το κλείσιμο της οικονομίας έχει βαρύ τίμημα, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι ο Φεβρουάριος θα είναι δύσκολος όμως ο Μάρτιος θα είναι καλύτερος.

Χτίζουμε ένα «τείχος εμβολίου», το οποίο θα φανεί το Μάρτιο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι από τον Απρίλιο η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία θα βελτιωθεί σημαντικά, καθώς θα βοηθήσει και ο καλός καιρός. Στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Η Αθήνα σκοπεύει ακόμα να προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 3,3 δισ. ευρώ, καθώς είναι σημαντικό για τις αγορές να υπάρχει μία σταθερότητα. Πολλοί επενδυτές κοιτάζουν την Ελλάδα τώρα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας την πρόοδο που έκανε η Αθήνα σε τομείς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός εν μέσω της πανδημίας.

Μιλώντας για τις επικρίσεις που δέχεται η Κομισιόν σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα ως μεσαία χώρα ωφελήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολίων, ενώ η Ευρώπη έχει πάρει ένα μάθημα από τα λάθη που έγιναν.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως εξαιρετικά νέα για όλη την Ευρώπη το σχηματισμό κυβέρνησης υπό το Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία.

Μιλώντας για τις σχέσεις με την Τουρκία, παραδέχθηκε ότι το 2020 ήταν μία χρονιά με πολλές εντάσεις, εκφράζοντας την ελπίδα  ότι το 2021 θα είναι καλύτερο. Η Αθήνα έχει κάνει σαφές πως ό,τι συμβαίνει  μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Αθήνα θα ενισχύσει τις συμμαχίες της με τις χώρες που σέβονται τη διεθνή νομοθεσία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News