Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 15:12
BUSINESS & FINANCE

«Πόρτα» της Nissan στην Apple για τα αυτόνομα οχήματα

Μετά το «όχι» της Hyundai

«Πόρτα» της Nissan στην Apple για τα αυτόνομα οχήματα

Την «πόρτα» στις διαπραγματεύσεις με την Apple έκλεισε οριστικά η διοίκηση της Nissan Motor, απορρίπτοντας το προτεινόμενο project κατασκευής αυτόνομων Ι.Χ. οχημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η κατασκευάστρια των iPhones προσέγγισε προσφάτως την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία για την έναρξη ενός κοινού project, με στόχο την παραγωγή αυτόνομων οχημάτων Apple.

Ωστόσο, η Nissan απέρριψε την πρόταση της Apple, με τις συζητήσεις μάλιστα να μην φθάνουν στα ανώτερα κλιμάκια διοίκησης.

«Δεν είμαστε σε συζητήσεις με την Apple. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε πάντα ανοιχτοί για συνεργασίες με στόχο την επιτάχυνση του μετασχηματισμού» δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η μετοχή της Nissan υποχώρησε το πρωί της Δευτέρας κατά 3,7%, παρότι ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ενισχύθηκε κατά 1,9%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple είχε προσεγγίσει και τη Hyundai Motor, με τις διαπραγματεύσεις -και πάλι- να μην αποδίδουν καρπούς.

Στόχος της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας είναι η είσοδος στη βιομηχανία των αυτόνομων οχημάτων και η δημιουργία του πρώτου αυτόνομου επιβατικού Ι.Χ. έως το 2024.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News