Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 14:18
BUSINESS & FINANCE

Η εταιρεία κάνναβης που «τράβηξε» τον Ντέιβιντ Μπέκαμ

Εισέρχεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η εταιρεία κάνναβης που «τράβηξε» τον Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ένα βήμα πριν την είσοδο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου βρίκεται η Cellular Goods, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων με κάνναβη και η οποία στηρίζεται από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Η βρετανική εταιρεία ήδη δέχεται τις πρώτες προσφορές επενδυτών, στο πλαίσιο της εν εξελίξει Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO), η οποία αναμένεται να διαμορφωθεί σε 8 εκατ. στερλίνες ή αλλιώς σε 11 εκατ. δολάρια.

Ιδρυθείσα τον Αύγουστο του 2018, η Cellular εστιάζει σε προϊόντα φροντίδας σώματος και δέρματος, τα οποία βασίζονται στην εργαστηριακή κάνναβη.

«Υπάρχει παγκόσμια ζήτηση για υψηλής ποιότητας και βιώσιμη κατανάλωση προϊόντων κάνναβης» δήλωσε προσφάτως ο εκτελεστικός διευθυντής, Αλέξης Άμπραχαμ.

Μετά την ολοκλήρωση της IPO, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 20 εκατ. στερλίνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπέκαμ συγκαταλέγεται στους μετόχους της εταιρείας, διαθέτοντας μάλιστα δύο αντιπροσώπους στο διοικητικό συμβούλιο.

Το τελευταίο διάστημα, αρκετές εταιρείες, οι οποίες αξιοποιούν την κάνναβη, προσπαθούν να αντλήσουν χρήματα μέσω των χρηματιστηριακών αγορών, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για μια ραγδαίως εξελισσόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι εταιρείες του κλάδου αναζητούν ρευστότητα, προκειμένου να συνεχίσουν τις επενδύσεις και να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από την αυξανόμενη πίττα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News