Business & Finance Κυριακή 14/02/2021, 14:01
BUSINESS & FINANCE

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος, μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό.

Την είδηση επιβεβαίωσε το ΒΕΠ με ανακοίνωσή του.

Η διαδρομή του 

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος συνδέθηκε με την ιστορία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και την πορεία του τα τελευταία χρόνια. Από το 1997 συμμετείχε ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας, Α’ Αντιπρόεδρος και από το 2012 έως και σήμερα, πρόεδρος του Β.Ε.Π., ιδρυτής και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Σ.Επ.Δ.Α.)

Όπως τονίζει το ΒΕΠ, ο Ανδριανός Μιχάλαρος δραστηριοποιήθηκε έντονα σε πολιτικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες προσφέροντας ανιδιοτελώς στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα. 

«Δυσαναπλήρωτο κενό»

«Από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και του τομέα ΜΜΕ του ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.Ήταν πατέρας δύο τέκνων. Ασχολήθηκε με το επιχειρείν από το 1986, όταν σε ηλικία 21 ετών ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ίδρυσε και διατηρούσε δυο εταιρείες, η μία στο χώρο τους αυτοκινήτου, Ι.Κ.Τ.Ε.Ο Δυτικής Αττικής και ή άλλη στον κλάδο της πυρασφάλειας – πυροσβεστικών υλικών και αντιμετώπισης κρίσεων από τεχνολογικές καταστροφές . Αποδεδειγμένη η έμπρακτη στήριξη του στο επιχειρείν, ιδίως της μικρομεσαίας επιχείρησης. Οραματιστής και θερμός υποστηριχτής της τεχνικής εκπαίδευσης. Από τους πρώτους που έθεσε την ανάγκη αναβάθμισής της και τη σύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης με την παραγωγή. Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά

Την θλίψη της εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. «Σήμερα θρηνούμε την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου. Θα θυμόμαστε τον Ανδριανό των αγώνων για την επιχειρηματικότητα, τους συναδέλφους του, τα επιμελητήρια και το ρόλο τους» έγραψε σε ανάρτησή της.

Αλ. Χαρίτσης: Ουσιαστικός συμπαραστάτης των επιχειρήσεων 

«Ο θάνατος του Ανδριανού Μιχάλαρου, μετά από 49 μέρες μάχης με τον κορωνοϊό, μας γεμίζει θλίψη. Ως πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με την πολύπλευρη δράση και τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του, υπήρξε ουσιαστικός συμπαραστάτης των επιχειρήσεων της περιοχής και προώθησε την ανάπτυξη του Πειραιά» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του.

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Αποχαιρετώ τον φίλο, τον συνοδοιπόρο, τον οραματιστή

Τα συλληπητήριά του στους οικείους του εκλιπόντος εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. «Σήμερα η Επιμελητηριακή κοινότητα αποχαιρετά μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της, ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη της, τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανό Μιχάλαρο, ο οποίος έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό, μετά από 49 ημέρες νοσηλείας. Εγώ αποχαιρετώ τον φίλο, τον συνοδοιπόρο, τον οραματιστή. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψω το μέγεθος της απώλειας. Άνθρωπος χαρισματικός, με διάθεση για διαρκή προσφορά και με πλούσια δράση στα κοινά και κυρίως στον στίβο των διεκδικήσεων και της προσπάθειας ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Πάντα με το χαμόγελο, πάντα με την αίσθηση του καθήκοντος, αφιέρωνε πολύτιμο χρόνο για τα θέματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους του και τους επαγγελματίες που εκπροσωπούσε» ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

«Για 49 ολόκληρες μέρες πάλεψε με σθένος και παληκαριά αυτόν τον ύπουλο εχθρό. Γνωρίζοντας την ψυχική του δύναμη, την αγάπη του για τη ζωή και για την οικογένεια του, είχαμε την ελπίδα ότι θα έβγαινε νικητής και από αυτή τη δοκιμασία. Δυστυχώς αυτό το χειμωνιάτικο πρωινό ήρθαν τα άσχημα μαντάτα. Ο Ανδριανός δεν τα κατάφερε. Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε, όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του ή πορευτήκαμε δίπλα του σε κάποια φάση της ζωής του, θρηνούμε έναν μαχητή και έναν άνθρωπο που στάθηκε υπόδειγμα συνέπειας και ανιδιοτελούς προσφοράς» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News