Business & Finance Σάββατο 13/02/2021, 12:48
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Τη Δευτέρα η τροπολογία για αναδρομική εθνική σύνταξη

Τη Δευτέρα η τροπολογία για αναδρομική εθνική σύνταξη

Τροπολογία για την άμεση καταβολή της εθνικής σύνταξης, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης, σε όσους περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους φέρνει τη Δευτέρα στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open η τροπολογία θα προβλέπει αναδρομική καταβολή από τότε που υποβλήθηκε η αίτηση συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με όσα σημείωσε ο υπουργός, η εθνική σύνταξη για 20 έτη ασφάλισης είναι 384 ευρώ. Αν η αίτηση συνταξιοδότησης εκκρεμεί 10 μήνες, ο υποψήφιος συνταξιούχος θα λάβει αναδρομικά 3.840 ευρώ. Στη συνέχεια θα συνεχίσει να λαμβάνει 384 ευρώ κάθε μήνα, μέχρι να εκδοθεί η προσωρινή σύνταξή του και ακολούθως θα εκδοθεί η οριστική σύνταξη.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως θα ενεργοποιηθεί μία πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι θα δηλώνουν τα απαραίτητα στοιχεία, όπως το IBAN. 

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε πως θα επιταχυνθεί η διαδικασία για τη χορήγηση της προσωρινής σύνταξης, αλλά και για την έκδοση της οριστικής συνταξιοδοτικής απόφασης. Ανέφερε επιπλέον ότι ετοιμάζεται νομοθετική πρωτοβουλία για την απλούστευση της έκδοσης των συντάξεων, προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News