Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 17:38
BUSINESS & FINANCE

Η Εθνική «ξεφορτώθηκε» επιχειρηματικά NPLs αξίας 1,6 δισ. ευρώ

Η Εθνική «ξεφορτώθηκε» επιχειρηματικά NPLs αξίας 1,6 δισ. ευρώ

Την ολοκλήρωση της πώλησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων (NPLs), ύψους 1,6 δισ. ευρώ, στην επενδυτική εταιρεία Bain Capital Credit, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για το χαρτοφυλάκιο «Project Icon», το οποίο αποτελείται από 2.800 μη εξυπηρετούμενα δάνεια εταιρειών από τον βιομηχανικό, τον εμπορικό και τον real estate τομέα.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή είναι η δεύτερη για την Bain Capital, μετά και την αγορά του χαρτοφυλακίου «CAC Coral», αξίας 325 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα δε, η διοίκηση της Εθνικής υπέβαλε αίτησης υπαγωγής για τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων, ύψους 6,1 δισ. ευρώ, στον «Ηρακλή», σε μια προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του αποθέματος NPLs.

Στόχος είναι η μείωση του συνολικού αποθέματος «κόκκινων» δανείων κάτω του επιπέδου των 5 δισ. ευρώ εντός του 2021.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Η Εθνική Τράπεζα (‘’ΕΤΕ’’), σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της 5 ης Ιουvίου 2020, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την ολοκλήρωση της πώλησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων με εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις, ύψους 1,6 δισ. ευρώ σε όρους ανεξόφλητου κεφαλαίου προς την Επενδυτική Εταιρεία Bain Capital Credit (“Bain Capital”).

H Morgan Stanley & Co. International plc ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, οι δικηγορικές εταιρείες Karatzas & Partners και Milbank LLP ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι και η εταιρεία Deloitte Ελλάδος ως σύμβουλος πώλησης και λογιστικών θεμάτων για την ΕΤΕ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News