Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 16:21
BUSINESS & FINANCE

Σε χαμηλό 25ετίας η αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη

Υποχώρησε στα επίπεδα του 1995

Σε χαμηλό 25ετίας η αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη

«Κραυγή» αγωνίας από τους πάροχους αεροδρομίων στην Ευρώπη, οι οποίοι ζητούν περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Άλλωστε, το 2020 αποτέλεσε το χειρότερο έτος των τελευταίων 25 ετών, με την επιβατική κίνηση να «βουλιάζει» κατά 70% και να διαμορφώνεται μόλις στα 728 εκατ. επιβάτες.

Σε χαμηλό 25ετίας η αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη-1

Ορισμένες κυβερνήσεις έχουν ήδη προσφέρει χείρα βοήθεια στις εταιρείες, αλλά όπως υποστηρίζουν οι τελευταίες, αυτή αρκεί για την «κάλυψη» μόλις του 8% των χαμένων εσόδων.

Παρότι οι περισσότεροι ανέμεναν άμεση ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης εντός του 2021, η μέχρι στιγμής πραγματικότητα δεν επιβεβαιώνει αυτές τις προσδοκίες.

Οι περισσότερες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου παραμένουν σε καθεστώς lockdown, με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις να διατηρούν τις χαμηλές «πτήσεις» των αεροδρομίων.

Αποτέλεσμα είναι η όποια ανάκαμψη εντός του έτους -μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση- να είναι μερική και όχι ολική, με την επιστροφή στην προ-Covid εποχή να αναβάλλεται πλέον για το 2022.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει την παροχή βοήθειας 900 εκατ. ευρώ στους παρόχους των γερμανικών αεροδρομίων, χρήματα τα οποία έρχονται να προστεθούν στην ήδη χορηγηθείσα βοήθεια προς τις αεροπορικές εταιρείες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News