Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 13:19
BUSINESS & FINANCE

Πώς τα οπιοειδή βάζουν σε «μπελάδες» την Deutsche Bank

Συναγερμός για τα δάνεια της Gruenenthal

Πώς τα οπιοειδή βάζουν σε «μπελάδες» την Deutsche Bank

«Μάχη» για να ξεφορτωθεί δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρών, τα οποία αφορούν τη φαρμακευτική εταιρεία Gruenenthal GmbH, δίνει η Deutsche Bank, ελλείψει ενδιαφέροντος από τους θεσμικούς επενδυτές.

Πρόκειται για δάνεια, συνολικού ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ, μερικά εκ των οποίων εκδόθηκαν για την αναχρηματοδότηση του χρέους της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή οπιοειδών φαρμάκων, όπως το Tramadol.

Τα συγκεκριμένα δάνεια λήγουν εντός του 2021, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας να αναζητάει πιθανούς επενδυτές, προκειμένου να μειώσει την έκθεσή της. Ωστόσο, προς το παρόν, «πέφτει» πάνω σε τοίχο, καθώς το ενδιαφέρον είναι μηδενικό.

Ο λόγος είναι ότι οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί στο να αγοράσουν το χρέος μιας εταιρείας, η οποία παράγει οπιοειδή σκευάσματα, καθώς τα τελευταία ενέχουν τον κίνδυνο εθισμού, όπως εξηγούν αναλυτές μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Πέραν αυτού, ορισμένοι εκφράζουν ανησυχίες και για τον κίνδυνο χρεοκοπίας, καθώς το «προηγούμενο» στις ΗΠΑ δείχνει ότι αρκετές εταιρείες παραγωγής οπιοειδών εμπλέκονται σε σκάνδαλα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ανησυχία αυτή «ενισχύεται» κι από το γεγονός ότι Gruenenthal αναγκάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου να αποσύρει από την αγορά το παυσίπονο Palexia, το οποίο απέφερε έσοδα 284,6 εκατ. ευρώ, απαρτίζοντας το 20% των συνολικών εταιρικών πωλήσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News