Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 12:53
BUSINESS & FINANCE

Δωρέαν «rapid test» για όλους τους εργαζόμενους

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας

Δωρέαν «rapid test» για όλους τους εργαζόμενους

Τη δυνατότητα διενέργειας δύο δωρεάν «rapid test» ανά μήνα θα έχουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, οι εργοδότες θα έχουν το δικαίωμα μέσω ειδικής πλατφόρμας να δηλώνουν το σύνολο του προσωπικού τους, με στόχο οι τελευταίοι να υποβάλλονται δύο φορές μηνιαίως σε δωρεάν «rapid test» για κορωνοϊό.

Το κόστος, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης, θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ταυτόχρονα, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε την εκ νέου παράταση έως και τις 31 Δεκεμβρίου της πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίες αφορούσαν την πρώτη περίοδο της καραντίνας και για τις οποίες είχε δοθεί παράταση πληρωμής μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.

Εξήγγειλε δε, την κατάρτιση ειδικού πλαισίου για την αποπληρωμή των συγκεκριμένων οφειλών, το οποίο θα θεσμοθετηθεί το επόμενο διάστημα με νομοθετική ρύθμιση.  

«Εδώ και ένα χρόνο στηρίξαμε και στηρίζουμε τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας και του εγκλεισμού που βιώνουμε όλοι. Και τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε, αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τις ανάγκες που αυτή δημιουργεί», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης. 

Χθες, στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε το «πάγωμα» έως τις 31 Δεκεμβρίου της πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών προς την εφορία, οι οποίες δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και για τις οποίες είχε χορηγηθεί αναστολή είσπραξης έως τις 30 Απριλίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News