Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 09:10
BUSINESS & FINANCE

Δήμαρχος Θηβαίων: «Ηχηρό καμπανάκι για τη στήριξη των επιχειρήσεων» το λουκέτο της Pipelife

Δήμαρχος Θηβαίων: «Ηχηρό καμπανάκι για τη στήριξη των επιχειρήσεων» το λουκέτο της Pipelife

Ως ακόμη ένα χτύπημα στην τοπική κοινωνία και οικονομία της περιοχής χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, την απόφαση της μητρικής αυστριακής εταιρείας Wienerberger να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου της Pipelife στη Θήβα. Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι το εργοστάσιο κλείνει οριστικά στις 31 Μαρτίου, μια απόφαση που ωθεί στην ανεργία περίπου 70 εργαζομένους.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε μια εποχή που η πανδημία του κορωνοϊού ‘έχει γονατίσει’ την τοπική οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Τα μέτρα για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας κρατούν κλειστή την εστίαση, ενώ τα εμπορικά καταστήματα υπολειτουργούν με τη μέθοδο του click away. Ως κοινωνία δεν αντέχουμε άλλο να σηκώνουμε ένα τόσο μεγάλο βάρος», δήλωσε ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου. 

«Η αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου της Pipelife αποτελεί ακόμη ένα ηχηρό καμπανάκι για την ανάγκη λήψης γενναίων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση και ειδικά για τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας, που διανύει ήδη την πέμπτη εβδομάδα σκληρού lockdown. Το επιχειρείν αποτελεί τη ‘ραχοκοκαλιά’ της οικονομίας. Φροντίζουμε να μείνουμε ασφαλείς από τον κορωνοϊό. Πρέπει όμως να κρατηθούμε όρθιοι και την επόμενη ημέρα», τόνισε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News