Business & Finance Πέμπτη 11/02/2021, 12:52
BUSINESS & FINANCE

H MasterCard αποδέχεται τις απευθείας συναλλαγές με Bitcoins

Λίγες ημέρες μετά την Tesla

H MasterCard αποδέχεται τις απευθείας συναλλαγές με Bitcoins

Το «πράσινο» φως στη διενέργεια απευθείας συναλλαγών με συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα άναψε η MasterCard, η οποία προστίθεται στο «club» των μεγάλων εταιρειών που καλωσορίζουν τα ψηφιακά νομίσματα.

Η απόφαση της χρηματοοικονομικής εταιρείας έρχεται ως επόμενο «βήμα» στη συμφωνία συνεργασίας με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων, όπως η Wirex και η BitPay.

Ωστόσο, μέχρι πρότινος, τα συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα θα έπρεπε να μετατρέπονται σε επίσημα νομίσματα, προτού καταστεί αποδεκτή η συναλλαγή. Όμως, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις, κάτι τέτοιο πλέον δεν είναι αναγκαίο. 

«Η αλλαγή στην απευθείας υποστήριξη των ψηφιακών assets θα επιτρέψει πολλά μηχανήματα να αποδέχονται τα κρυπτονομίσματα. Καταναλωτές και έμποροι δεν θα χρειάζεται να μετατρέπουν τα κρυπτονομίσματα σε παραδοσιακά νομίσματα για να πραγματοποιήσουν μια πληρωμή» εξήγησε, χαρακτηριστικά.

Η εξέλιξη αυτή επήλθε λίγες ημέρες, μετά την απόφαση της Tesla να επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια για την αγορά Bitcoins, οδηγώντας το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σε νέο ιστορικό υψηλό (48.000 δολάρια).

Από την πλευρά της, η Visa, ανταγωνίστρια της MasterCard, έχει διαμηνύσει ότι εφόσον τα ψηφιακά νομίσματα αναγνωριστούν επισήμως ως μέσο συναλλαγών, τότε αυτομάτως τα κρυπτονομίσματα θα ενταχθούν στο δίκτυο της, το οποίο ήδη υποστηρίζει 160 νομίσματα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News