Business & Finance Τρίτη 9/02/2021, 15:32
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την αμερικανική οικονομία

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την αμερικανική οικονομία

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας προχωρά η Goldman Sachs, καθώς προβλέπει ότι το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων στήριξης θα είναι κατά 400 δισ. δολάρια μεγαλύτερο από ό,τι περίμενε έως τώρα, στα 1,5 τρισ. δολάρια.

Κατόπιν τούτου, ο οίκος αναθεωρεί την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη του β΄ τριμήνου του 2021 στο 11% από το 10% και  αναβαθμίζει κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες την εκτίμηση για την ανάπτυξη του 2021 και του 2022, στο 6,8% και στο 4,5% αντίστοιχα.

«Ενώ τα έξτρα 400 δισ. δολάρια σε δημοσιονομικά μέτρα στήριξης που περιμένουμε ισοδυναμούν σχεδόν στο 2% του ΑΕΠ, προβλέπουμε ότι μεγάλο μέρος των δαπανών αυτών θα χρειαστεί αρκετά τρίμηνα για να ξοδευτεί και επομένως η επίδραση στους βραχυπρόθεσμους ρυθμούς ανάπτυξης είναι πιο περιορισμένη», εξηγούν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη, της μεγαλύτερης των προβλέψεων μείωσης της ανεργίας τον Ιανουάριο και των ενδείξεων για καλύτερες προοπτικές στον πληθωρισμό, η Goldman Sachs φέρνει πιο κοντά την πρώτη αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed, στο πρώτο εξάμηνο του 2024 από το δεύτερο εξάμηνο που περίμενε έως τώρα. Το tapering (ο περιορισμός) του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

Κ. Σαμ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News