Business & Finance Δευτέρα 8/02/2021, 16:52
BUSINESS & FINANCE

Χ. Θεοχάρης: Ίσως χαθεί μέρος της σεζόν, αλλά θα υπάρχει ζήτηση και για μετά τον Σεπτέμβριο

Χ. Θεοχάρης: Ίσως χαθεί μέρος της σεζόν, αλλά θα υπάρχει ζήτηση και για μετά τον Σεπτέμβριο

«Το κρίσιμο τώρα είναι το πώς θα ανοίξουμε και όχι το πότε», απάντησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε ερώτηση σχετικά με την έναρξη της τουριστικής σεζόν. «Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να ανοίξουμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Μπορεί να χαθεί ένα κομμάτι μέχρι να ανοίξουμε τη σεζόν», παραδέχθηκε, μιλώντας στον κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό Active Radio.  

Ο υπουργός μίλησε για δείκτες που φανερώνουν πως υπάρχει και θα υπάρχει ζήτηση, ιδιαίτερα από τις μακρινές αγορές, για μετά τον Σεπτέμβριο. Όμως, ακόμα το τοπίο παραμένει θολό λόγω του φόβου που υπάρχει για τις μεταλλάξεις του ιού κ.τ.λ., τόνισε. 

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα εμβόλια θα είναι καθοριστικά και θα «αλλάξουν το παιχνίδι». 

Αναφερόμενος στην ελληνική πρωτοβουλία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Θεοχάρης εξήγησε: «Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, κατά τεκμήριο δε νοσηλεύονται. Συνεπώς, υπάρχει μειωμένη πίεση στο Σύστημα Υγείας. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να τους παρέχουμε διευκόλυνση, μειώνοντας μερικές από τις διατυπώσεις και κάποια από αυτά που πρέπει να κάνουν για να ταξιδέψουν, όπως το τεστ ή η καραντίνα. Να διευκρινίσω, όμως, πως δεν αποτελεί διαβατήριο, δεν αποτελεί κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορείς να ταξιδέψεις. Διότι πιστεύουμε στην ελεύθερη μετακίνηση, δηλαδή, ότι πρέπει όλοι, ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, να μπορούν να ταξιδέψουν έστω με κάποιους περισσότερους περιορισμούς και υποχρεώσεις. Αν καταφέραμε να σώσουμε ένα κομμάτι πέρσι, χωρίς τα εμβόλια και τα γρήγορα τεστ, τώρα, που έχουμε αυτά τα νέα εργαλεία στα χέρια μας, νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα». Και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συντονίσει καλύτερα τα πράγματα. 

«Το Ισραήλ έχει καταφέρει μέσω του γρήγορου εμβολιασμού να ξαναφέρει την αισιοδοξία. Βλέπουμε ότι σε κάθε χώρα που προχωράει ο εμβολιασμός, αρχίζουν να αισιοδοξούν και να κλείνουν  διακοπές. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε και σε αυτές τις χώρες πρέπει να εστιάσουμε.

Moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News