Business & Finance Δευτέρα 8/02/2021, 15:38
BUSINESS & FINANCE

Στα 67 εκατ. ευρώ η στήριξη της ακτοπλοΐας εν μέσω Covid

Ακόμη 15 εκατ. ευρώ για τη ναυτική εργασία

Στα 67 εκατ. ευρώ η στήριξη της ακτοπλοΐας εν μέσω Covid

Νέα στήριξη, ύψους 12 εκατ. ευρώ, για τις επιχείρησης της ακτοπλοΐας ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της διασφάλισης της επάρκειας εφοδιασμού και μετακίνησης επιβατών – αγαθών προς τη νησιωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, τα 12 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ανεβάζουν το συνολικό πακέτο στήριξης της ελληνικής ακτοπλοΐας στα 67 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην σχετική ενημέρωση, η στήριξη συνεχίζεται και για τους εργαζόμενους του κλάδου, μέσω μιας σειράς μέτρων, όπως:

Αποζημίωση ειδικού σκοπού, παράταση ασφαλιστικής ικανότητας ανέργων ναυτικών και παροχής επιδόματος ανεργίας, ένταξη της ακτοπλοΐας στο καθεστώς επιδότησης εργοδοτικών εισφορών για ενεργούς ναυτικούς, αναθεώρηση προϋποθέσεων για την εγγραφή άνεργων ναυτικών στους καταλόγους προσφερόμενων προς ναυτολόγηση,κάλυψη μέρους των ενοικίων των ανέργων ναυτικών.

Συνολικά, τα μέτρα στήριξης της ναυτικής εργασίας προσεγγίζουν τα 15 εκατ. ευρώ.

«Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, προχωρά με ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε μέτρα στήριξης τόσο των εταιρειών, όσο και των εργαζόμενων. Πετύχαμε να διασφαλίσουμε αφενός την προστασία της εργασίας και αφετέρου την απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα στη ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά μας» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News