Business & Finance Δευτέρα 8/02/2021, 12:55
BUSINESS & FINANCE

Αγορές: Συνεχίζεται το «Draghi effect» στο Μιλάνο, θετικά πρόσημα στην Ευρώπη

Πάνω από τις 14.000 μονάδες ο γερμανικός DAX

Αγορές: Συνεχίζεται το «Draghi effect» στο Μιλάνο, θετικά πρόσημα στην Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δίνοντας συνέχεια στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος σε ΗΠΑ και Ασία, παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να περιορίζει την αναπτυξιακή δυναμική της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% και διαμορφώνεται στις 411 μονάδες, με τον ιταλικό FTSE MIB να ξεχωρίζει κινούμενος στο +1,09% και τις 23.334 μονάδες, χάρη στη διαφαινόμενη ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μάριο Ντράγκι.

Ο γερμανικός DAX, από την πλευρά του, καταγράφει οριακά κέρδη κατά 0,19% και τις 14.084 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 βρίσκεται στο +0,72% και τις 6.536 μονάδες. Τέλος, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,53% και τις 5.689 μονάδες.

Το θετικό κλίμα στην Ευρώπη, όπως προαναφέρθηκε, οφείλεται εν πολλοίς στις ανοδικές κινήσεις των χρηματιστηρίων σε ΗΠΑ και Ασία, ως απόρροια των προσδοκιών για διατήρηση των υπερ-χαλαρών νομισματικών πολιτικών, οι οποίες προσφέρουν άφθονο «ζεστό» χρήμα στις αγορές.

Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις της πανδημίας παραμένουν επί τάπητος, με τις μεταλλάξεις του ιού να «προβληματίζουν» τους επιστήμονες ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ιδίως όσον αφορά τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Στο μεταξύ, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο για τις ηλικίες έως 65 ετών, περιμένοντας επιπλέον δεδομένα από την αποτελεσματικότητά του στους ηλικιωμένους.

Στο ευρωπαϊκό ταμπλό, η μετοχή της Dialog Seminconductor ενισχύεται κατά 17%, χάρη στη συμφωνία εξαγοράς από την Renesas Electronics έναντι του ποσού των 4,9 δισ. ευρώ. Αντίθετα, η μετοχή της Veolia υποχωρεί κατά 1,2% μετά το δικαστικό μπλόκο στην επιθετική εξαγοράς της ανταγωνίστριας Suez.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News