Business & Finance Δευτέρα 8/02/2021, 11:56
BUSINESS & FINANCE

Παραμένει long στα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan

Παραμένει long στα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan

Τις long θέσεις της στα ελληνικά 7ετή ομόλογα διατηρεί η JP Morgan με νέα έκθεσή της, εκτιμώντας ότι έπειτα και από την πρόσφατη έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, η Αθήνα δεν αναμένεται να βγει ξανά στις αγορές τις επόμενες εβδομάδες. Συνεπώς, χωρίς νέες προσφορές ομολόγων να ασκούν πιέσεις στις τιμές, η JP Morgan επιμένει στο trade, στο πλαίσιο του οποίου συστήνει στους πελάτες της να βγουν long στα ελληνικά 7ετή και τα κυπριακά 6ετή έναντι των πορτογαλικών ομολόγων.

Στις 119 μονάδες βάσης, το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund έχει μειωθεί κατά 99% έναντι των υψηλών του τελευταίου έτους, σημειώνει η JP Morgan. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οίκου, το spread θα υποχωρήσει περαιτέρω στις 110 μονάδες βάσης το Μάρτιο, στις 100 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και στις 90  μονάδες βάσης το Σεπτέμβριο. Το Δεκέμβριο αναμένεται να εμφανίσει μικρή αύξηση, στις 100 μονάδες βάσης, στο πλαίσιο μίας γενικότερης αύξησης των spreads στην Ευρώπη.

Η JP Morgan προβλέπει ότι η χρονιά θα κλείσει με ανάπτυξη 5% για την ελληνική οικονομία και πληθωρισμό στο 0,9%. Το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται στο 6,3% του ΑΕΠ και το πρωτογενές έλλειμμα στο 3,6%, με αποτέλεσμα το χρέος να φτάσει στο 201% του ΑΕΠ.

Κ. Σαμ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News