Business & Finance Παρασκευή 5/02/2021, 15:49
BUSINESS & FINANCE

Chobani: Σε αποτίμηση 10 δισ. στοχεύει η τουρκική εταιρεία με το «ελληνικό γιαούρτι»

Chobani: Σε αποτίμηση 10 δισ. στοχεύει η τουρκική εταιρεία με το «ελληνικό γιαούρτι»

Να περάσει το κατώφλι της Wall Street, με μία αρχική δημόσια προσφορά που θα την αποτιμά στα 7-10 δισ. δολάρια, σχεδιάζει η Chobani, η εταιρεία που έκανε το «ελληνικό γιαούρτι» γνωστό στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η εταιρεία στοχεύει σε ένα IPO μέσα στο 2021.

Τον τελευταίο καιρό, η εταιρεία την οποία ίδρυσε ο Κούρδος μετανάστης στις ΗΠΑ Χαμντί Ουλούκαγια πριν από 16 χρόνια, έχει αρχίσει να επεκτείνεται σε τομείς μεγάλης ανάπτυξης όπως οι καφέδες ψυγείου, οι κρέμες για την παρασκευή καφέδων και τα φυτικά γάλατα.

«Ένα IPO είναι σίγουρα μία συναρπαστική κατεύθυνση, αλλά είτε μπούμε στο χρηματιστήριο είτε όχι, θα συνεχίσουμε να ταράζουμε τα νερά και να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα», αναφέρει ο Ουλούκαγια σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον για τα IPOs είναι εκρηκτικό τον τελευταίο καιρό, με τις Airbnb και DoorDash να μπαίνουν στη Wall Street στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Ο Ουλούκαγια είχε προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας το 2016, όταν ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στους περίπου 2.000 υπαλλήλους του ότι θα τους χαρίσει το 10% της εταιρείας όταν αυτή μπει στο χρηματιστήριο ή πουληθεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News