Business & Finance Παρασκευή 5/02/2021, 10:27
BUSINESS & FINANCE

Μειωμένα, αλλά καλύτερα των προβλέψεων τα κέρδη της BNP Paribas

Μειωμένα, αλλά καλύτερα των προβλέψεων τα κέρδη της BNP Paribas

Καλύτερα των προβλέψεων της αγοράς ήταν τα αποτελέσματα της BNP Paribas για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, καθώς ο οικονομικός διευθυντής της γαλλικής τράπεζας μίλησε για «σταδιακή ανάκαμψη» της οικονομίας το επόμενο διάστημα.

Η BNP Paribas ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,59 δισ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, έναντι 1,2 δισ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές. Πάντως, τα κέρδη ήταν μειωμένα κατά 15,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα ετήσια καθαρά κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 7 δισ. ευρώ και ήταν μειωμένα κατά 13,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 6,5 δισ. ευρώ για το 2020.

«Τα έσοδα είναι σταθερά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στα 44 δισ.  ευρώ, τα κόστη είναι μειωμένα κατά 1,1 δισ. ευρώ. Επομένως, το μεικτό λειτουργικό κέρδος, η διαφορά ανάμεσα στα δύο, είναι αυξημένο πολύ σημαντικά», είπε ο οικονομικός διευθυντής της BNP Paribas, Λαρς Μασενίλ, στο CNBC. «Όταν κοιτάζουμε το 2021, αυτό που υποθέτουμε είναι ότι θα υπάρξει μία σταδιακή ανάκαμψη», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο οικονομικό περιβάλλον της χρονιάς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News