Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 16:33
BUSINESS & FINANCE

Δύο έξτρα ώρες δουλειάς την ημέρα για όσους εργάζονται από το σπίτι

Δύο έξτρα ώρες δουλειάς την ημέρα για όσους εργάζονται από το σπίτι

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι περνούν περισσότερη ώρα στο γραφείο τους και αναλαμβάνουν περισσότερη δουλειά από ό,τι πριν από την πανδημία, δείχνουν νέες έρευνες.

Σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Καναδά και ΗΠΑ, οι ώρες που περνούν οι εργαζόμενοι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους αυξήθηκε τουλάχιστον κατά δύο ώρες την ημέρα αφότου ξέσπασε η πανδημία, δείχνουν τα στοιχεία της NordVPN Teams, μιας εταιρείας υποστήριξης επιχειρήσεων.

Οι Βρετανοί εργαζόμενοι αύξησαν τις ώρες που δουλεύουν την εβδομάδα σχεδόν κατά 25%, καθώς μαζί με τους εργαζόμενους  στην Ολλανδία «κλείνουν» στις 8 το βράδυ.

Η NordVPN Teams ανέλυσε τα δεδομένα από τους servers της, για να δει πώς χρησιμοποιούνται τα εταιρικά δίκτυα από τους εργαζόμενους που δουλεύουν εξ αποστάσεως.

Διαφορετική έρευνα της Wildgoose διαπίστωσε ότι το 44% των Βρετανών εργαζόμενων καλείται να κάνει περισσότερη δουλειά σε σχέση με την περσινή χρονιά, με εκείνους που δουλεύουν για μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο.

Όσοι δουλεύουν από το σπίτι κάνουν μικρότερα διαλείμματα για μεσημεριανό φαγητό, εργάζονται ακόμα και όταν είναι άρρωστοι ενώ αρκετοί από αυτούς είναι «μόνιμα συνδεδεμένοι», καθώς ο εργασιακός χρόνος συγχέεται με τον προσωπικό.

Όταν τους ρώτησαν τι θα μπορούσε να κάνει η εταιρεία τους για να αντιμετωπίσει την κόπωση και το στρες της δουλειάς από το σπίτι, το 55% απάντησε ότι θα βοηθούσε εάν ο εργοδότης περιόριζε την επικοινωνία και τις απαιτήσεις του μέσα στο εργάσιμο ωράριο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News