Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 15:33
BUSINESS & FINANCE

Made-in-Turkey τα κινητά τηλέφωνα της Xiaomi

Made-in-Turkey τα κινητά τηλέφωνα της Xiaomi

Την παραγωγή κινητών τηλεφώνων στην Τουρκία αναμένεται να ξεκινήσει η κινεζική εταιρεία Xiaomi, προχωρώντας με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση της σχετικής επένδυσης στη γειτονική χώρα.

Η παραγωγή εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει εντός του α’ τριμήνου του 2021, με στόχο την κατασκευή έως και 5 εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων ετησίως. Στo project συμμετέχει και η νορβηγική Salcomp, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των μπαταριών και των ηλεκτρονικών συστημάτων.

«Η Τουρκία αποτελεί μία από τις πιο πολύτιμες αγορές για εμάς. Στόχος είναι να επεκτείνουμε και όχι να περιορίσουμε τις επενδύσεις στη χώρα» δήλωσε ο country manager της Xiaomi, Ούσερ Λιου.

Η κινεζική εταιρεία θα αναπτύξει τις δραστηριότητές της σ’ ένα εργοστάσιο, έκτασης 14.000 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο θα απασχολούνται περίπου 2.000 άτομα.

«Ένας από τους στόχους μας είναι να δημιουργούμε πρόσθετη αξία στις περιοχές που εισερχόμαστε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή στην Τουρκία» έσπευσε να προσθέσει ο Λιου.

Το πρώτο κατάστημα πωλήσεων της Xiaomi στη γειτονική χώρα λειτούργησε περιν από περίπου δύο χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Όσον δε, αφορά την γραμμή παραγωγής, πρόκειται μόλις για την τέταρτη, η οποία βρίσκεται εκτός Κίνας. 

Πέραν της Xiaomi, διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα έχουν εγκαθιδρύσει και οι -επίσης κινεζικές- τηλεπικοινωνιακές εταιρείας Tecno και Oppo, οι οποίες πολύ σύντομα αναμένεται να προχωρήσουν στη δημιουργία δύο νέων τουρκικών εργοστασίων.

«Made-in-Turkey» κινητά τηλέφωνα διαθέτει εδώ και μερικά χρόνια και η νοτιοκορεάτικη Samsung.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News