Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 15:09
BUSINESS & FINANCE

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον επενδύει και στο DNA

Επενδύει στην 23andMe

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον επενδύει και στο DNA

Στον κλάδο του DNA αποφάσισε να επενδύσει ο δισεκατομμυριούχους Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος προχωρά στην εξαγορά της 23andMe μέσω της εταιρείας – κελύφους VG Acquisition.

Η 23andMe αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες, οι οποίες παρέχουν σε ευρεία κλίμακα υπηρεσίες για τεστ DNA. Η εξαγορά θα οδηγήσει την φιλόδοξη εταιρεία στην «πόρτα» του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μέσω της διαδικασίας της αντίστροφής εξαγοράς.

Συνολικά, η VG Acquisition, η οποία αποτελεί εταιρεία SPAC -δηλαδή έχει ως στόχο την εξαγορά κάποιας άλλης επιχείρησης (εν προκειμένω της 23andMe) και την είσοδο στη Wall Street χωρίς τη διένεργεια Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO)- επένδυσε 250 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 25 εκατ. ήταν προσωπική επένδυση του Μπράνσον.

Στο deal συμμετέχουν κι άλλες επενδυτικές εταιρείες, όπως οι Fidelity Management & Research Company LLC, Altimeter Capital, Casdin Capital and Foresite Capital.

Μετά την εξαγορά, οι τωρινοί μέτοχοι της 23andMe θα ελέγχουν το 81%, ενώ το υπόλοιπο 19% θα βρίσκεται στα χέρια του Μπράνσον και των υπόλοιπων θεσμικών επενδυτών.

Η αμερικανική εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 από την επιχειρηματία Άνι Βοτσίτσκι και δραστηριοποιείται στην παραγωγή γενετικών τεστ DNA, με στόχο την πρόληψη προβλημάτων υγείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρίτσανρτ Μπράνσον είναι ιδρυτής και επικεφαλής του Ομίλου Virgin, ο οποίος αν και δραστηριοποιείται σε μια σειρά κλάδων, έχει θέσει ως βασικό στόχο την πραγματοποίηση των πρώτων τουριστικών πτήσεων στο διάστημα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News