Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 10:36
BUSINESS & FINANCE

Deutsche Bank: Κέρδη, μετά από έξι χρόνια

Deutsche Bank: Κέρδη, μετά από έξι χρόνια

Μικρά κέρδη εμφάνισε η Deutsche Bank για το σύνολο του 2020, ανακοινώνοντας την πρώτη κερδοφόρο οικονομική χρήση της από το 2014.

Τα καθαρά κέρδη αναλογούντα στους μετόχους διαμορφώθηκαν στα 113 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 5,7 δισ. ευρώ το 2019 και έναντι ζημιών 300 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές.

Η επιστροφή στην κερδοφορία, που κατέστη δυνατή κυρίως με τη βοήθεια των ισχυρών αποτελεσμάτων της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής, αποτελεί μία νίκη για τον CEO Κρίστιαν Ζέβινγκ, ο οποίος προήχθη το 2018 προκειμένου να βοηθήσει τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα να ανακάμψει, έπειτα από χρόνια ζημιών, σκανδάλων και υψηλών προστίμων.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Deutsche Bank έχει σημειώσει συνολικές ζημιές 8,2 δισ. ευρώ. Όμως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι κερδοφόρος και για το 2021.

«Έχουμε χτίσει ισχυρά θεμέλια για βιώσιμη κερδοφορία και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνολικά θετική τάση θα συνεχιστεί και το 2021, παρά τις προκλήσεις της εποχής», είπε ο Ζέβινγκ.

Η Deutsche Bank, όπως και οι άλλες τράπεζες, ωφελήθηκε από την αύξηση του trading που έφερε η μεταβλητότητα  στις αγορές, εξαιτίας της πανδημίας. Τα έσοδα του τομέα επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 32%, στα 9,28 δισ. δολάρια.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News