Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 19:16
BUSINESS & FINANCE

ΕΦΚΑ: Καμία μετάταξη ή απόσπαση έως ότου αντιμετωπιστούν οι εκκρεμείς συντάξεις

Διευκρινίσεις από το υπ. Εργασίας

ΕΦΚΑ: Καμία μετάταξη ή απόσπαση έως ότου αντιμετωπιστούν οι εκκρεμείς συντάξεις

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία απόσπαση ή μετάταξη υπαλλήλου από τον e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών επίλυσης του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, παρέχει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως εξηγείται, μάλιστα, «η πρακτική αυτή λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο e-ΕΦΚΑ σε ανθρώπινο δυναμικό αυτή την περίοδο λόγω της έμφασης που δίνεται στην επίσπευση των αποφάσεων έκδοσης εκκρεμών συντάξεων».

«Κάθε άλλη πολιτική θα δημιουργούσε εύλογες απορίες στο κοινωνικό σύνολο, οι δε εξαιρέσεις θα αποτελούσαν λόγο έμμεσης ακύρωσης αυτής της πρακτικής» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικές εκκρεμότητες για κύρια σύνταξη ανέρχονται, με βάση τα τελευταία στοιχεία, σε 154.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν το ΙΚΑ. Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, τα εκκρεμή αιτήματα αριθμούν σε 119.694.

H ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών διευκρινίζεται ότι, σε συνέχεια ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής, δεν θα γίνεται αποδεκτή καμία αίτηση για απόσπαση ή μετάταξη υπαλλήλου από τον e-ΕΦΚΑ στα πλαίσια των προγραμμάτων κινητικότητας στο Δημόσιο. Η πρακτική αυτή λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο e-ΕΦΚΑ σε ανθρώπινο δυναμικό αυτή την περίοδο λόγω της έμφασης που δίνεται στην επίσπευση των αποφάσεων έκδοσης εκκρεμών συντάξεων. Κάθε άλλη πολιτική θα δημιουργούσε εύλογες απορίες στο κοινωνικό σύνολο, οι δε εξαιρέσεις θα αποτελούσαν λόγο έμμεσης ακύρωσης αυτής της πρακτικής.  Το ζήτημα θα επανεξεταστεί μόλις αντιμετωπιστεί το θέμα των συντάξεων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News