Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 18:14
BUSINESS & FINANCE

«Βουτιά» 70% για τη μετοχή της GameStop τον Φεβρουάριο

Μετά το +1.600% του Ιανουαρίου

«Βουτιά» 70% για τη μετοχή της GameStop τον Φεβρουάριο

Εξαιρετικά ευμετάβλητη παραμένει η μετοχή της GameStop, η οποία έχει καταστεί παγκοσμίως γνωστή χάρη στους μικρο-επενδυτές του Reddit. Μετά το +1.600% του Ιανουαρίου, τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου η μετοχή της εταιρείας video games έχει εμφανίσει «βουτιά» άνω του 70%.

Μόνο χθες, άλλωστε, η GameStop έχασε σχεδόν 60%, παρότι σήμερα κινείται ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 7%, με την αξία της εισηγμένης να κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 100 δολάρια.

Η GameStop, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, αποτέλεσε αγοραστικός στόχων εκατομμυρίων μικρο-επενδυτών, οι οποίοι συντονίστηκαν μέσω φόρουμ του Reddit, προκειμένου να ζημιώσουν τα μεγάλα hedge funds που είχαν σορτάρει τη μετοχή. Δηλαδή, που είχαν ποντάρει στην πτώση της. 

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, αυτή η συντονισμένη δράση αρχίζει να ξεθωριάζει, με την ομαλότητα να αποκαθίσταται σταδιακά στις διεθνείς αγορές, μετά τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη «φούσκας» σε μια σειρά παρεμφερών εταιρειών.

Εν ολίγοις σε εταιρείες, οι οποίες αποτελούν «ζόμπι» της Wall Street, διαθέτοντας ζημιογόνους ισολογισμούς και προβληματικές προοπτικές. Εξάλλου, παρόμοια με της GameStop, ήταν η πορεία και της AMC Entertainment, εταιρείας που δραστηριοποείται στον τομέα των θεάτρων και κινηματογράφων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News