Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 13:10
BUSINESS & FINANCE

Χ. Θεοχάρης: Μέριμνα για εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των ανθρώπων του τουρισμού

Το «άνοιγμα» του τουρισμού θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιασμού, δήλωσε ο υπουργός

Χ. Θεοχάρης: Μέριμνα για εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των ανθρώπων του τουρισμού

Μέριμνα ώστε να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι άνθρωποι του κλάδου περιλαμβάνει το σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού που καταστρώνει το αρμόδιο υπουργείο, όπως ανέφερε ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Τουρισμού, το σχέδιο των ενεργειών θα εξεταστεί από τους ειδικούς και το άνοιγμα θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα.

Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε πως οι εργαζόμενοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού θα εξακολουθήσουν να ενισχύονται από την κυβέρνηση με έκτακτα οικονομικά μέτρα. Σε ό,τι αφορά στα επιμέρους μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο ο κ. επισήμανε ότι περισσότερα από 22 εκατ. ευρώ κατευθύνονται για την ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων και κλείνει το θέμα με τους ξεναγούς, «οι οποίοι είναι διπλά χτυπημένοι», όπως είπε, καθώς «και ο τουρισμός το 2020 ήταν σαφώς χαμηλότερος από τα προηγούμενα έτη, αλλά και όσοι επισκέπτες ήρθαν στην Ελλάδα, προτίμησαν την απομόνωση, αποφεύγοντας τις επισκέψεις σε πολυσύχναστα μέρη, όπως τα μουσεία».

«Δουλέψαμε αμέσως, μαζί με το υπουργείο Εργασίας, ώστε να ενταχθούν και οι ξεναγοί στο πρόγραμμα στήριξης» είπε, προσθέτοντας πως σε λίγες ημέρες το ζήτημα θα θεωρείται λυμένο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News