Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 09:19
BUSINESS & FINANCE

ΠΕΣΑ: Επέκταση του click inside με βάση την οικονομική γεωγραφία της Αττικής

ΠΕΣΑ: Επέκταση του click inside με βάση την οικονομική γεωγραφία της Αττικής

Tην επέκταση της μεθόδου πωλήσεων click inside σε περισσότερες εμπορικές δραστηριότητες και επιχειρηματικές περιοχές, σύμφωνα με τη μελέτη οικονομικής γεωγραφίας «ΓΕΩΒΑΣΗ» και τους χάρτες συγκέντρωσης του λιανικού εμπορίου στη Περιφέρεια Αττικής ζητεί ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Β. Κορκίδης, με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη. 

Οι χάρτες που περιλαμβάνονται στη μελέτη απεικονίζουν τα σημεία υψηλής και χαμηλής συγκέντρωσης του λιανικού εμπορίου, καθώς και τις περισσότερο «ασφαλείς» περιοχές για τη λειτουργία εμπορικών επιχειρήσεων με ραντεβού εντός καταστήματος, ώστε να ληφθούν υπόψη από την επιτροπή των ειδικών, να αξιολογηθούν και να συνεκτιμηθούν με τους υγειονομικούς χάρτες.

«Με γνώμονα ότι, σε μία τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία για το εμπόριο, κάθε διαθέσιμο εργαλείο και πρωτοβουλία πιστεύουμε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατά το πλείστο δυνατό, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο επέκτασης του “click inside” και σε άλλες δραστηριότητες εντός και εκτός οικιστικών περιοχών της Αττικής και, κυρίως, σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπου συνήθως οι καταναλωτές τις επισκέπτονται με Ι.Χ. και δεν δημιουργείται συνωστισμός» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Κορκίδης.

Όπως επισημαίνει, η σχετική μελέτη της Οικονομικής Γεωγραφίας της Περιφέρειας Αττικής αποτυπώνει σε χάρτες τα σημεία συγκέντρωσης του λιανικού εμπορίου και τεκμηριώνει επιστημονικά την προσπάθεια επέκτασης την μέθοδο πωλήσεων με ραντεβού εντός καταστήματος σε περισσότερες δραστηριότητες και σε περιοχές, που όμως δεν δημιουργούν κινδύνους συνωστισμού και διασποράς της πανδημίας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News