Business & Finance Τρίτη 2/02/2021, 11:49
BUSINESS & FINANCE

Πλαστά αρνητικά τεστ κορωνοϊού προς πώληση στα αεροδρόμια

Πλαστά αρνητικά τεστ κορωνοϊού προς πώληση στα αεροδρόμια

Απατεώνες πουλάνε πλαστά αρνητικά τεστ του κορωνοϊού σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και στο ίντερνετ σε όλη την Ευρώπη, ανακοίνωσε η Europol, σε μία ακόμα εκδοχή εγκληματικής δράσης που σχετίζεται με την πανδημία.

«Για όσο καιρό ισχύουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού, υπάρχει υψηλή πιθανότητα η παραγωγή και οι πωλήσεις πλαστών πιστοποιητικών να επικρατήσει», εκτίμησε η Europol.

«Με δεδομένο το πόσο ευρέως διαθέσιμοι είναι οι τεχνολογικοί πόροι, με τη μορφή εκτυπωτών υψηλής ποιότητας και λογισμικού, οι απατεώνες μπορούν να παράξουν υψηλής ποιότητας πλαστά, παραποιημένα ή ψεύτικα έγγραφα. Οι χώρες μέλη πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση», τόνισε.

Τα πλαστά τεστ πωλούνται συνήθως αντί 150-300 ευρώ, αλλά στην Ολλανδία προωθούνται μέσω λογαριασμών του WhatsApp και του Snapchat σε τιμές που ξεκινούν από τα 50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Interpol έχει προειδοποιήσει έως τώρα ότι εγκληματικές οργανώσεις πουλάνε ψεύτικα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ή και αληθινά κλεμμένα εμβόλια, ενώ πλημμυρίζουν την αγορά με πλαστές μάσκες, αντισηπτικά και άλλα ιατρικά είδη.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News