BUSINESS & FINANCE

Αττικό Μετρό: Ο διαγωνισμός 35,4 εκατ. ευρώ «ξυπνάει» την αγορά

Ισχυρό αναμένεται ότι θα είναι το ενδιαφέρον υποψηφίων.

Αττικό Μετρό: Ο διαγωνισμός 35,4 εκατ. ευρώ «ξυπνάει» την αγορά

Ισχυρό ενδιαφέρον από υποψήφια σχήματα αναμένεται να προσελκύσει ο διαγωνισμός της Αττικό Μετρό για την επιλογή τεχνικού συμβούλου. Το αντικείμενο του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών με στόχο την υποστήριξη της Αττικό Μετρό στην υλοποίηση της νέας γραμμής του Μετρό “Άλσος Βεϊκού-Γουδή», στην, εν εξελίξει, επέκταση της γραμμής 3 από το Χαϊδάρι στον Πειραιά, όπως και στα λοιπά έργα του Μετρό και του Τραμ στην Αττική.

Η σύμβαση, που θα έχει διάρκεια 60 μήνες, είναι ύψους 35,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), με τους υποψήφιους να πρέπει να καταθέσουν εγγυητική επιστολή συμμετοχής αξίας 709,6 χιλ. ευρώ. Ως ημερομηνία υποβολής προσφορών στο μειοδοτικό διαγωνισμό που πραγματοποιεί η Αττικό Μετρό έχει οριστεί η 29η Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για αναζήτηση τεχνικού συμβούλου είχε δημοπρατηθεί και κατά το παρελθόν, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εγκλωβίστηκε όμως, σε ενστάσεις μεταξύ των υποψηφίων και ακυρώθηκε.

Για το έργο της γραμμής 4 του Μετρό, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ως προσωρινός ανάδοχος έχει επιλεγεί η κοινοπραξία των εταιρειών Άβαξ, Ghella και Alstom. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση των πρόδρομων τεχνικών εργασιών από την κατασκευαστική εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ.

Όσον αφορά την επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά, ένα έργο ύψους 467 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το 2022.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News