Όμιλος ΔΕΗ: Διεθνείς διακρίσεις από το Institutional Investor
Σημαντικές διακρίσεις σε επτά κατηγορίες απέσπασε ο όμιλος ΔΕΗ στα φετινά βραβεία Developed Europe and Emerging EMEA Equities, τα οποία διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Institutional Investor, με εξειδίκευση στην παγκόσμια οικονομία.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, κ. Γεώργιος Στάσσης, αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία Best CEO και παράλληλα, ο Ομιλικός Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης, και ο Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων, κ. Ιωάννης Στέφος, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες Best CFO και Best IR Professional αντίστοιχα, μεταξύ των εταιρειών Ενέργειας στις αναδυόμενες αγορές (ΕΜΕΑ). Επιπλέον, ο Όμιλος ΔΕΗ κέρδισε το δεύτερο βραβείο στις κατηγορίες Best Investor/Analyst Day και Best ESG Program, ενώ η Διεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων επιβραβεύτηκε στις κατηγορίες Best IR Program και Best IR Team με το τρίτο βραβείο.
Τέλος, με την ένταξή του στις “Most Honored Companies”, ο Όμιλος ΔΕΗ συγκαταλέγεται στο κορυφαίο 10% των εταιρειών στην περιοχή των αναδυόμενων αγορών (ΕΜΕΑ). Συγκεκριμένα, ο τίτλος αυτός αποδόθηκε μόνο σε 33 εκ των 332 εταιρειών που αξιολογήθηκαν και προκύπτει από την απόδοση του Ομίλου σε διάφορες κατηγορίες της ετήσιας έρευνας «Developed Europe and Emerging EMEA Executive Team Survey by II Research».
«Οι παραπάνω διακρίσεις επιβεβαιώνουν τον μετασχηματισμό που υλοποιείται στον Όμιλο ΔΕΗ, μέσω της δέσμευσης για συνεχή βελτίωση, της προσήλωσης στο στρατηγικό πλάνο και της αφοσίωσης του ανθρώπινου δυναμικού», τονίζει η ΔΕΗ.
Η ετήσια έρευνα «Developed Europe and Emerging EMEA Executive Team» διεξάγεται από το Institutional Investor σε 31 κλάδους, με τη συμμετοχή πάνω από 2.000 στελεχών από 1.000 διεθνείς εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι υποψηφιότητες στη φετινή διαδικασία περιελάμβαναν 2.711 άτομα από 1.343 εταιρείες. Τα στελέχη, που συμμετέχουν στην έρευνα, αξιολογούν τις ομάδες των Επενδυτικών Σχέσεων (IR), καθώς και τις διοικητικές ομάδες κάθε υποψήφιας εταιρείας, με βάση περισσότερα από 20 κριτήρια, όπως η Αξιοπιστία του Διευθύνοντος Συμβούλου, η Κατανομή Κεφαλαίων από τον Οικονομικό Διευθυντή, η Δημοσιοποίηση των Χρηματοοικονομικών στοιχείων, η Ποιότητα των Συναντήσεων, η Ποιότητα των εκδηλώσεων προς το επενδυτικό κοινό και η Ουσιαστικότητα των ESG θεμάτων.
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News