Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 16:25
BUSINESS & FINANCE

Επόμενος στόχος του Reddit το παλλάδιο και η πλατίνα;

Τι εκτιμά ο επικεφαλής αναλυτής της Commerzbank

Επόμενος στόχος του Reddit το παλλάδιο και η πλατίνα;

Το ενδεχόμενο δημιουργίας φούσκας σε μέταλλα και εμπορεύματα, πέραν της αγοράς του ασημιού, αφήνει ανοιχτό η Commerzbank, εν μέσω της φρενίτιδας του Reddit -ένα φαινόμενο το οποίο έχει προκαλέσει αρκετές στρεβλώσεις στις αγορές.

Τελευταίος «στόχος» των περίπου 5 εκατομμυρίων μικρο-επενδυτών του Reddit είναι το ασήμι, το οποίο από το πρωί καταγράφει «άλμα» της τάξης του 11%, σημειώνοντας τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη των τελευταίων 11 ετών.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε προηγηθεί το ράλι διάφορων εταιρειών – ζόμπι της Wall Street, οι οποίες δέχθηκαν μπαράζ εντολών αγοράς από τη συντονισμένη κίνηση των μικρο-επενδυτών. Οι τελευταίοι άλλωστε, έχουν βάλει ως στόχο να πλήξουν τα hedge funds, τα οποία ποντάρουν στην πτώση των συγκεκριμένων μετοχών.

«Η υπερβολική ρευστόστητα φαίνεται ότι δημιουργεί φούσκες όχι μόνο στο ασήμι, αλλά πιθανώς και σε άλλα εμπορεύματα και μέταλλα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Έγκεν Βάιμπεργκ, επικεφαλής του τμήματος εμπορευμάτων της γερμανικής τράπεζας.

Εκτιμά δε, ότι η διατήρηση της υπερχαλαρής νομισματικής πολιτικής σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα «συντηρήσει» τα υψηλά επίπεδα ρευστότητας και το επόμενο διάστημα, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αύξηση των τιμών στις αγορές.

Πάντως, διαμηνύει ότι οι μικρο-επενδυτές του Reddit δεν μπορούν να επηρεάσουν με τον ίδιο καταλυτικό τρόπο την αγορά του ασημιού ή των υπόλοιπων μετάλλων, όπως συνέβη με τις μετοχές των GameStop, ΑΜC κ.α., οι οποίες έχουν περιορισμένη κεφαλαιοποίηση.

«Πρόκειται για μεγάλες αγορές και είναι απίθανο να έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο». Γι’ αυτόν τον λόγο, προεξοφλεί ότι θα στραφούν κυρίως σε μέταλλα, με μικρότερη κεφαλαιακή βάση, όπως η πλατίνα και το παλλάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η τιμή της πλατίνας ενισχύεται κατά 4,3% και διαμορφώνεται στα 1.126 δολάρια, ενώ άνοδο της τάξης του 2,3% εμφανίζει η αξία του παλλάδιου, η οποία ανέρχεται στα 2.261 δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News