Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 15:31
BUSINESS & FINANCE

Intralot: Σήμερα η «D-Day» για την αναδιάρθρωση χρέους 750 εκατ. ευρώ

Εκπνέει η προθεσμία για τους ομολογιούχους

Intralot: Σήμερα η «D-Day» για την αναδιάρθρωση χρέους 750 εκατ. ευρώ

Σήμερα στις 7.00 το απόγευμα εκπνέει η τελική προσθεμία για τη συμμετοχή των ομολογιούχων της Intralot στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων με νέα χρεόγραφα και μετοχές (σ.σ. lock – up)

Μέσω του προγράμματος, η εταιρεία επιχειρεί να αναδιαρθρώσει συνολικό δανεισμό, ύψους 750 εκατ. ευρώ, με περίπου 115 εκατ. να βαίνουν προς διαγραφή με βάση την καταρχήν συμφωνία με μερίδα των πιστωτών.

Το εύρος συμμετοχής των ομολογιούχων θα κρίνει και την άνεση, την οποία θα αποκτήσει η εταιρεία, προκειμένου να δώσει τη «μάχη» για την επόμενη ημέρα, με έμφαση κυρίως στην αμερικανική αγορά. Η τελευταία εξάλλου, θεωρείται και η πλέον υποσχόμενη στην παρούσα συγκυρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intralot έχει ήδη ανακοινώσει την ύπαρξη συμφωνίας με μια «ad hoc» ομάδα ομολογιούχων, η οποία κατέχει τουλάχιστον το 75% των ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes» συνολικού ύψους 250 εκατ. και λήξεως το 2021.

Ορισμένα μέλη της ίδιας ομάδας ομολογιούχων κατέχουν επιπλέον ποσοστό άνω του 13% στις ομολογίες τύπου «Senior Unsecured Notes» συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ λήξεως το 2024

Η σημερινή προθεσμία, η οποία αρχικά εξέπνεε την 25η Ιανουαρίου, αφορά όσους κατόχους των ομολογιών «Senior Unsecured Notes 2021» δεν έχουν υπογράψει ακόμη τη συμφωνία lock – up, αλλά επιθυμούν να υποστηρίξουν την ανταλλαγή ομολογιών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News