Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 13:43
BUSINESS & FINANCE

Εκτός Χ.Α. και οι μετοχές της Κεραμεία Αλλατίνη

Την Παρασκευή αποχώρησε και η Axon

Εκτός Χ.Α. και οι μετοχές της Κεραμεία Αλλατίνη

Την οριστική διαγραφή των μετοχών της Κεραμεία Αλλατίνη Α.Ε. αποφάσισε η διοικούσα επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πρόκειται για ακόμη μία εισηγμένη – «ζόμπι», η οποία τέθηκε εκτός ταμπλό, αφού παρέμενε ανενεργή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι μετοχές θα μετατραπούν σε έγχαρτες και θα τηρούνται στο βιβλίο μετόχων.

Διαβεβαίωσε δε, ότι είναι σε θέση να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο εντός του έτους, ενώ επανέλαβε ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο είναι ρυθμισμένα στον νόμο των 120 δόσεων.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξόφληση του τραπεζικού δανείου, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση του συγκροτήματος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις χρονολογούνται από το 2017, όταν είχαν ανακοινωθεί ζημιές προ φόρων και αποσβέσεων, ύψους 192.000 ευρώ.

Την Παρασκευή αποχώρησε οριστικά από το Χ.Α. και η Axon Α.Ε. Συμμετοχών, η οποία τελεί υπό ειδική διαχείριση.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

H διοίκηση της εταιρείας ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΕ σχετικά με την διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

  1. Σχετικά με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ σας γνωρίζουμε ότι ήδη έχει γίνει υπαγωγή στο νόμο 4611/19 με τις 120 δόσεις και οι δόσεις της ρύθμισης τηρούνται ανελλιπώς από το μήνα Οκτώβριο του 2019 μέχρι και σήμερα.
  2. Σχετικά με το δάνειο της εταιρείας για την ανέγερση του συγκροτήματος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, που είναι και η μοναδική υποχρέωση προς τραπεζικά ιδρύματα, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την εξόφληση του.
  3. Η εταιρεία θα είναι σε θέση να καταρτίσει ολοκληρωμένο και βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο εντός του τρέχοντος έτους.
  4. Όσον αφορά την απόφαση του Χ.Α. για διαγραφή των μετοχών, η Διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να μετατρέψει τις μετοχές της σε έγχαρτες και θα τηρούνται στο βιβλίο μετόχων της εταιρείας.
  5. Η επικοινωνία των μετόχων με την εταιρεία θα εξακολουθεί να γίνεται στην ιστοσελίδα www.ceramics-allatini.gr, ενώ αρμόδιος επικοινωνίας παραμένει ο κ. Γεώργιος Ζαγόρης email: [email protected], τηλ. 2310316361

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News