Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 12:50
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα επιστρέψουν οι Βρετανοί στα ελληνικά νησιά φέτος;

Θα επιστρέψουν οι Βρετανοί στα ελληνικά νησιά φέτος;

Οι Βρετανοί θα μπορέσουν να κάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι, και μάλιστα η ζήτηση θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή, εκτίμησε ο CEO της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Ο επικεφαλής της χαμηλού κόστους αεροπορικής εκτιμά ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα αρθούν όταν οι ομάδες υψηλού κινδύνου έχουν εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί η συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια.

Όπως είπε ο Ο’Λίρι στο BBC, τον ενθαρρύνει το γεγονός ότι η Βρετανία θα έχει εμβολιάσει όλους τους κατοίκους της άνω των 50 ετών έως τα τέλη του Μαρτίου, με την Ευρώπη να επιτυγχάνει το ίδιο ορόσημο έως τον Ιούνιο.

«Επομένως, πιστεύουμε πως όταν όλες αυτές οι ομάδες υψηλού κινδύνου –οι ηλικιωμένοι, οι υγειονομικοί, οι οίκοι ευγηρίας- έχουν εμβολιαστεί, τότε οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα αρθούν, ειδικά στις σύντομες ευρωπαϊκές πτήσεις», εκτίμησε. «Συνεπώς, περιμένουμε να δούμε μία ισχυρή επιστροφή των βρετανικών οικογενειών που ταξιδεύουν στις παραλίες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, με σχετική ασφάλεια, αυτό το καλοκαίρι».

Τον περασμένο μήνα, η EasyJet είχε ανακοινώσει ότι βλέπει αύξηση 250% στις κρατήσεις της για το καλοκαίρι, σημειώνοντας ωστόσο ότι το κόστος του υποχρεωτικού τεστ κορωνοϊού –που φτάνει έως και στις 150 λίρες ανά άτομο στη Βρετανία- εξακολουθεί να λειτουργεί αποτρεπτικά για κάποιους ταξιδιώτες.

Μέχρι στιγμής, τα μηνύματα από τη βρετανική κυβέρνηση ως προς το εάν οι πολίτες θα πρέπει να κλείσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο εξωτερικό έχουν υπάρξει αντικρουόμενα. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ εκτίμησε σήμερα ότι οι περιορισμοί θα αρθούν μετά τα τέλη της άνοιξης, όταν η πλειοψηφία των ενηλίκων θα έχει εμβολιαστεί.

Όμως, η Λιζ Τρας, υπουργός Εσωτερικών για θέματα Διεθνούς Εμπορίου, προειδοποίησε σήμερα ότι οι περιορισμοί δεν αναμένεται να χαλαρώσουν στο εγγύς μέλλον. Η υποχρεωτική καραντίνα και τα τεστ κορωνοϊού θα γίνουν, πιθανότατα, «αρκετά μόνιμα», είπε η Τρας.

Η Ryanair, άλλωστε, παραδέχθηκε ότι βιώνει την πιο δύσκολη χρονιά στην 35ετή ιστορία της, καθώς περιμένει ζημιές σχεδόν 1 δισ. ευρώ για το έτος.

moneyreview.gr  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News